Rookgasafvoer materialen kopen

Rookgasafvoer materialen kopen? De producten die te maken hebben met rookgasafvoer zijn onmisbaar als het gaat om een veilige en juiste afvoer van rookgas. In het assortiment van Bouwmaat vind je alles wat je nodig hebt voor de rookgas afvoer klus.

91 resultaten

Ubbink Rolux Bocht enkelwandig polypropyleen Ø 80 mm 87° wit tbv rookgasafvoer

574718
304 Bezorgvoorraad

€ 6,26 excl BTW

Ubbink Rolux Bocht enkelwandig polypropyleen Ø 80 mm 45° wit tbv rookgasafvoer

574719
275 Bezorgvoorraad

€ 6,14 excl BTW

Ubbink Ventub Dakdoorvoer kunststof Ø 110 mm zwart ventilatie enkelwandig 0-55°

302995
80 Bezorgvoorraad

€ 25,18 excl BTW

Ubbink Rolux Verlengstuk enkelwandig polypropyleen Ø 80 mm 50 centimeter tbv rookgasafvoer

574716
150 Bezorgvoorraad

€ 9,39 excl BTW

Ubbink Rolux Verlengstuk enkelwandig polypropyleen Ø 80 mm 25 centimeter tbv rookgasafvoer

574715
153 Bezorgvoorraad

€ 7,04 excl BTW

Ubbink Rolux Verlengstuk enkelwandig polypropyleen Ø 80 mm 100 centimeter tbv rookgasafvoer

574717
241 Bezorgvoorraad

€ 10,91 excl BTW

Ubbink dakdoorvoerschaal 131 kunststof voor dakdoorvoer 110 zwart

753212
75 Bezorgvoorraad

€ 7,86 excl BTW

Ubbink Ubiflex Dakdoorvoerpan universeel 500x600 mm Ø131 mm 15-55° zwart met schaal

574725
85 Bezorgvoorraad

€ 43,85 excl BTW

Ubbink Renovatiekoker zwart

602137
139 Bezorgvoorraad

€ 11,02 excl BTW

Ubbink Dakdoorvoerpan 131 OVH kunststof 110/131 mm zwart 25-45° 1-pans

206344
69 Bezorgvoorraad

€ 29,69 excl BTW

Ubbink VloerVent Nieuwbouw Muurrooster KS WF zwart

753210
133 Bezorgvoorraad

€ 2,81 excl BTW

VloerVent Cobra rechthoek WF zwart incl. rooster

778815
165 Bezorgvoorraad

€ 13,70 excl BTW

Rookgasafvoer materialen kopen? De producten die te maken hebben met rookgasafvoer zijn onmisbaar als het gaat om een veilige en juiste afvoer van rookgas. In het assortiment van Bouwmaat vind je alles wat je nodig hebt voor de rookgas afvoer klus.

Rookgas veilig afvoeren

Rookgasafvoer materialen (ook wel rookgasafvoersystemen) zorgen ervoor dat rookgassen veilig afgevoerd kunnen worden. Rookgasafvoersystemen zijn dus van essentieel belang voor het goed kunnen functioneren van een (hr) cv-ketel. Daarnaast moeten rookgassen veilig worden afgevoerd om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen.

Soorten rookgasafvoer materialen

Onder rookgasafvoer materialen zijn verschillende soorten te onderscheiden. Zo heb je complete dak- of muurdoorvoer pakketten, maar ook losse rookgas pijpen en bochten. Kortom: welke klus je ook te klaren hebt met rookgas afvoer, bij Bouwmaat vind je de materialen die je nodig hebt.

Type bouw

Een belangrijk aspect in de keuze voor een rookgasafvoersysteem is de type bouw waarin jij een klus hebt. We onderscheiden drie verschillende soorten bouw: gestapelde bouw, woonhuizen en utiliteitsgebouwen.

Gestapelde bouw

Bij gestapelde bouw moet je een keuze maken tussen collectief of individueel afvoeren van rookgas.

Woonhuizen

Doorgaans heb je bij woonhuizen te maken met één rookgasafvoersysteem.

Utiliteitsgebouwen

Het verwarmingssysteem wordt geplaatst in een aparte stookruimte. Je maakt hier de keuze voor een groot afvoersysteem op één toestel of een cascadesysteem op meerdere toestellen.

Systemen voor rookgasafvoer

Er zijn verschillende rookgasafvoersystemen te onderscheiden. De keuze voor een systeem is afhankelijk van de type bouw en een eigen of collectieve rookgasafvoer. Wij zetten de systemen voor je op een rij.

Parallel rookgasafvoersysteem

Een parallelle rookgasafvoer is geschikt voor woningen of gebouwen met een eigen rookgasafvoer. Bij een parallel rookgasafvoersysteem heb je te maken met een gescheiden rookgasafvoer en luchttoevoer. Dit type systeem wordt geïnstalleerd tussen het warwarmingstoestel en het spruitstuk van de dakdoorvoer.

Concentrisch rookgasafvoersysteem

Ook een concentrische rookgasafvoer is geschikt voor woningen of gebouwen met een eigen rookgasafvoer. Bij een concentrisch rookgasafvoersysteem heb je te maken met een gecombineerde binnenbuis voor rookgasafvoer in een buitenbuis voor luchttoevoer. Dit type systeem wordt geïnstalleerd vanaf de ketel tot en met de dakdoorvoer.

CLV systeem

Een CLV systeem is een systeem geschikt voor gestapelde bouw met collectieve rookgasafvoer. Bij een CLV systeem heb je te maken met een gecombineerde rookgasafvoerbuis in de buitenbuis voor luchttoevoer. Hierbij heeft ieder verwarmingstoestel zijn individuele aansluiting op het systeem.

Half CLV systeem

Het half CLV systeem is een sepraat systeem voor de gestapelde bouw met collectieve rooksgasafvoer. Bij dit systeem gaat de rookgasafvoer via een leiding door een schacht. De luchttoevoer gaat via een gevelrooster of schacht.

Cascade opstelling

Wanneer je een klus hebt in een gestapelde bouw met collectieve rookgasafvoer heb je ook de keuze uit de cascade opstelling. Dit is een systeem voor horizontaal gekoppelde ketels waarbij de ketels opgesteld staan in een technische ruimte.

Overige systemen

Zijn de bovengenoemde systemen niet geschikt voor jouw klus? Dan zijn er nog een aantal overige systemen die wellicht wel geschikt zijn.

  • Renovatiesysteem:
    Een rookgasafvoersysteem geïnstalleerd in een bestaande schacht waarbij de luchttoevoer door de schacht wordt aangezogen of wordt toegevoerd vanaf de gevel.
  • Buitenwandsysteem:
    Een rookgasafvoersysteem geïnstalleerd langs de buitenzijde van de gevel met RVS ommanteling.
  • Hybride oplossingen:
    Deze oplossingen komen voor in bijvoorbeeld een situatie met een warmtepomp in combinatie met een CV ketel.

Merken

In het assortiment van Bouwmaat vind je rookgasafvoer materialen van de merken:

Wettelijke eisen

Wat betreft rookgasafvoer is vanzelfsprekend veiligheid een groot begrip. Om de veiligheid van de klant te waarborgen moeten de producten aan een aantal wettelijke eisen, normen en keurmerken voldoen. De rookgasvoer materialen in het assortiment van Bouwmaat voldoen aan de gestelde normen en richtlijnen.

Rookgasavoersystemen online kopen of in de vestiging

Heb jij de materialen gevonden die je nodig hebt voor de rookgasafvoer? Koop rookgasafvoersystemen eenvoudig online op Bouwmaat.nl of kom naar een vestiging bij jou in de buurt.

Wil je meer weten over rookgasafvoersystemen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven je graag meer informatie en adviseren je graag over de beste producten en systemen voor jouw klus.