Ladegeleiders kopen

Ladegeleiders kopen? Bij Bouwmaat vind je een uitgebreid aanbod aan ladegeleiders van verschillende materialen en in verschillende formaten. Zo vind je altijd de ladegeleider die je nodig hebt voor jouw klus.

10 resultaten

Ladegeleider Push Open/softclose 45cm 2stuks

765580

5 Bezorgvoorraad info

€ 23,96 excl BTW

Ladegeleider Staal Geëpoxeerd Wit 400mm 2stuks

540510

10 Bezorgvoorraad info

€ 3,37 excl BTW

Ladegeleider Push Open/softclose 50cm 2stuks

765581

3 Bezorgvoorraad info

€ 23,86 excl BTW

Ladegeleider Staal Geëpoxeerd Wit 500mm 2stuks

540596

4 Bezorgvoorraad info

€ 4,39 excl BTW

Ladegeleider Push Open/softclose 60cm 2stuks

765582

3 Bezorgvoorraad info

€ 27,03 excl BTW

Ladegeleider Staal Geëpoxeerd Wit 300mm 2stuks

540499

12 Bezorgvoorraad info

€ 2,88 excl BTW

Ladegeleider Staal Geëpoxeerd Wit 600mm 2stuks

540626

7 Bezorgvoorraad info

€ 5,82 excl BTW

Ladegeleider Softclose 500mm 2stuks

569832

€ 18,29 excl BTW

Ladegeleider Softclose 550mm 2stuks

569833

€ 18,63 excl BTW

Ladegeleider Softclose 400mm 2stuks

569831

€ 17,40 excl BTW

Ladegeleiders kopen? Bij Bouwmaat vind je een uitgebreid aanbod aan ladegeleiders van verschillende materialen en in verschillende formaten. Zo vind je altijd de ladegeleider die je nodig hebt voor jouw klus.

Wat zijn ladegeleiders?

Ladegeleiders zijn, zoals de naam al doet vermoeden, geleiders die worden gebruikt om de ladebeweging van bureauladen, keukenladen en andere opgeslagen items in een schuifmechanisme te sturen en te ondersteunen. Ze helpen de lade om soepel en stabiel te openen en te sluiten, en voorkomen dat de lade uit de rails valt.

Toepassing

Ladegeleiders zijn ontworpen om de ladebeweging te vergemakkelijken en te stabiliseren, waardoor een soepele en duurzame opbergoplossing wordt gecreëerd. Ladegeleiders worden gebruikt in allerlei opbergsystemen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld:

 • Bureaus en schrijftafels
 • Keukenkasten en lades
 • Werkbanken en opslagsystemen
 • Kasten en lades in de garage en werkplaats
 • Bedrijfskasten en archiefsystemen
 • Meubels voor op kantoor en thuis

Soorten ladegeleiders

Er zijn verschillende soorten ladegeleiders. Welke ladegeleiders het beste past bij jouw project is afhankelijk van de wensen en eisen van de klant. Daarnaast kunnen factoren als gewichtstolerantie en frequentie van gebruik ook een belangrijke rol spelen in de keuze voor een bepaald type ladegeleider.

Geleidingsstangen

Geleidingsstangen zijn geleiders welke bestaan uit metalen stangen die in de lade en het kastenframe zijn bevestigd. Geleidestangen zijn eenvoudig te installeren en worden vaak gebruikt in budgetvriendelijke toepassingen.

Ball-bearing ladegeleiders

Ball-bearing ladegeleiders maken gebruik van metalen kogels die soepel langs de stang glijden, waardoor een zeer soepele beweging van de lade wordt verkregen. Ball-bearing ladegeleiders worden vaak gebruikt in hoogwaardige meubels en kasten.

Soft-close ladegeleiders

Soft-close ladegeleiders zijn zacht sluitende ladegeleiders. Soft-close ladegeleiders bevatten een mechanisme dat de beweging van de lade afremt en ze zacht dicht laat vallen, waardoor beschadiging van de lade of het kastenframe wordt voorkomen.

Geleidingsschroeven

Geleidingsschroeven zijn metalen groeven die zijn geïntegreerd in het kastenframe en die de lade sturen en ondersteunen. Geleidingsschroeven worden vaak gebruikt in moderne en op maat gemaakte meubels.

Maten

Ladegeleiders zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Welke maat ladegeleider jij nodig hebt is afhankelijk van waar je de ladegeleider voor gaat gebruiken. In het assortiment van Bouwmaat vind je ladegeleiders in de maten:

 • 45 mm
 • 50 mm
 • 60 mm
 • 300 mm
 • 400 mm
 • 500 mm
 • 650 mm

Ladegeleiders online kopen of in de vestiging

Heb jij de ladegeleider gevonden die je nodig hebt voor jouw klus? Ladegeleiders bestellen doe je eenvoudig en snel op Bouwmaat.nl. Heb je nog advies nodig over welke ladegeleiders jij het beste kunt gebruiken voor jouw project? Onze ladegeleiders vind je ook in onze vestigingen. Stel onze medewerkers jouw vragen en koop de ladegeleiders direct in de vestiging.