Meubelgrepen kopen

Meubelgrepen kopen? Bij Bouwmaat vind je een groot assortiment aan meubelgrepen van merken als StarX, Impresso, Intersteel en Hermeta. Of je nu op zoek bent naar een handgreep, knop of ander type meubelgreep. Bij ons vind je het allemaal.

25 resultaten

Impresso Stripgreep Aluminium 110mm

541869

6 Bezorgvoorraad info

€ 4,40 excl BTW

StarX Knop Geperforeerd RVS Kleur 30mm

585847

9 Bezorgvoorraad info

€ 2,56 excl BTW

StarX Handgreep Strip Zwart Gelakt 170x20x5mm

759229

6 Bezorgvoorraad info

€ 2,22 excl BTW

StarX Ladegrip Opschroefbaar Zwart 128mm

759183

9 Bezorgvoorraad info

€ 6,53 excl BTW

StarX Knop Vlak Rond Zwart 40mm

759267

10 Bezorgvoorraad info

€ 5,89 excl BTW

Luikring Staal Verzinkt 75x90mm Inlatend Model

564899

3 Bezorgvoorraad info

€ 2,70 excl BTW

StarX Aanlegring Verzinkt 40x35x6mm

759170

12 Bezorgvoorraad info

€ 3,33 excl BTW

StarX Handgreep Verzinkt 170x20x5mm Strip

541915

6 Bezorgvoorraad info

€ 2,20 excl BTW

StarX Handgreep Verzinkt 210x20x5mm Strip

541923

8 Bezorgvoorraad info

€ 2,58 excl BTW

StarX Ladegrip Opschroefbaar Aluminium 170mm

759182

9 Bezorgvoorraad info

€ 7,20 excl BTW

Starx Kistgreep Gebichromatiseerd 80mm

577514

12 Bezorgvoorraad info

€ 2,84 excl BTW

StarX Knop Bol Rond Zwart 29mm

820657

7 Bezorgvoorraad info

€ 4,46 excl BTW

Meubelgrepen kopen? Bij Bouwmaat vind je een groot assortiment aan meubelgrepen van merken als StarX, Impresso, Intersteel en Hermeta. Of je nu op zoek bent naar een handgreep, knop of ander type meubelgreep. Bij ons vind je het allemaal.

Wat zijn meubelgrepen?

Meubelgrepen zijn de handgrepen of knoppen die op meubels worden gebruikt om de deuren, lades of kasten gemakkelijk te openen en te sluiten. Meubelgrepen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen (denk hierbij aan metaal, plastic of hout) en kunnen in verschillende stijlen en ontwerpen worden gepresenteerd, afhankelijk van de stijl van het meubel.

Welke soorten meubelgrepen zijn er?

Er zijn verschillende soorten meubelgrepen. Denk bijvoorbeeld aan knoppen en handgrepen. Wij zetten alle soorten meubelgrepen in ons assortiment voor je op een rij.

Handgrepen

De grootste groep meubelgrepen in het assortiment van Bouwmaat zijn de handgrepen. Handgrepen worden ook wel stripgrepen of ladegrepen genoemd. Handgrepen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, van aluminium tot staal en metaal. Ook kun je zelf of met de klant de uitstraling van de meubels bepalen door onder andere te kijken naar de vorm van de handgrepen of de kleur. In ons assortiment vind je handgrepen in de kleuren zwart en aluminium zilver. Tot slot kan ook het formaat van de handgreep een belangrijke rol spelen in de keuze voor een bepaalde handgreep.

Knoppen

Naast handgrepen vind je in het assortiment meubelgrepen ook knoppen voor meubels. Wat betreft de knoppen is er, net als bij handgrepen de keuze in uitstraling, materiaal en kleur. Zo vind je bij Bouwmaat knoppen van metaal of staal (RVS) en knoppen in de kleuren zwart of zilver. Als het gaat om maten vind je zowel 30 mm als 40 mm knoppen, zodat de grootte van de knop altijd past bij de meubels waar het om gaat.

Ringen

Een ander, origineler, type meubelgrepen zijn de ringen. Bij Bouwmaat vind je namelijk ook de zogenoemde luikringen of aanlegringen. Met deze zilveren, stalen ringen geef je de meubels een hele specifieke, stoere uitstraling.

Kistgrepen

Tot slot vind je bij Bouwmaat ook kistgrepen. Deze kistgrepen van metaal zijn, zoals de naam al zegt, geschikt voor bijvoorbeeld het plaatsen van grepen op kisten, maar kunnen ook een hele robuuste uitstraling geven aan bijvoorbeeld lades van kasten.

Waar moet je op letten bij het kopen van meubelgrepen?

Ga je aan de slag met het maken van meubels, kasten of lades en ben je op zoek naar meubelgrepen. Dan zijn er een aantal factoren waar je op moet letten bij het kopen van meubelgrepen. Wij zetten de belangrijkste factoren voor je op een rij.

Soort meubelgrepen

Afhankelijk van de toepassing en de wensen op gebied van stijl en design maak je de keuze voor bijvoorbeeld een handgreep, knop of ring.

Materialen

Meubelgrepen zijn er in verschillende materialen, denk hierbij aan aluminium, staal of metaal. Kies het materiaal dat het meest geschikt is voor de toepassing of de uitstraling.

Formaat

Ga je bestaande meubelgrepen vervangen? Kijk dan goed naar waar de gaten zitten van de bestaande meubelgrepen en houd hier rekening mee bij het kopen van nieuwe meubelgrepen. Ga je meubelgrepen plaatsen op bijvoorbeeld nieuwe meubels of lades? Houd er dan rekening mee dat de meubelgrepen mooi passen op het oppervlak en niet te groot of te klein zijn.

Meubelgrepen bestellen op Bouwmaat.nl

Heb jij de meubelgrepen gevonden die je nodig hebt voor jouw project? Meubelgrepen bestel je eenvoudig en snel op Bouwmaat.nl of koop meubelgrepen in een vestiging bij jou in de buurt. Heb je nog vragen over de meubelgrepen of heb je advies nodig over welke meubelgrepen het beste passen bij jouw type project? Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.