Verdunnen van verf: verdunners kopen

Ben jij op zoek naar een manier om je verf te verdunnen en een professioneel resultaat te bereiken? Dan ben je bij Bouwmaat aan het juiste adres! Of je nu op zoek bent naar een verdunner voor lakverf, beits of acrylverf, wij hebben de juiste oplossing voor jou. De verdunners in ons assortiment zijn van hoge kwaliteit en zorgen voor een professioneel resultaat.

4 resultaten

Bleko Terpentine Arbo 1L

746854

653 Bezorgvoorraad info

€ 6,42 excl BTW

Bleko Thinner 1L

069680

263 Bezorgvoorraad info

€ 6,12 excl BTW

Bleko Terpentine ECO 5L

746855

56 Bezorgvoorraad info

€ 29,14 excl BTW

Bleko Thinner 5L

069664

€ 27,73 excl BTW

Waarom en wanneer moet je verf verdunnen?

Het verdunnen van verf is een belangrijk proces om een gladde, egale afwerking te krijgen. Verf verdunnen is nodig om de viscositeit (dikte) van de verf aan te passen aan de specifieke toepassing en omstandigheden. Wij zetten een paar mogelijke redenen om verf te verdunnen voor je op een rij:

 • Gemakkelijkere verwerking:
  Wanneer verf te dik is, kan het moeilijk zijn om deze gelijkmatig aan te brengen, wat kan leiden tot strepen, vlekken of oneffenheden. Door de verf te verdunnen wordt de viscositeit verminderd, waardoor deze gemakkelijker kan worden aangebracht en een gladdere afwerking wordt bereikt.
 • Betere dekking:
  Verdunnen van verf kan helpen om een betere dekking te bereiken, vooral bij het gebruik van donkere kleuren of het aanbrengen van meerdere lagen.
 • Snellere droogtijd:
  Door de verf te verdunnen droogt deze sneller, wat kan resulteren in een efficiënter werkproces.
 • Verminderde spuitnevel:
  Als je de verf verdund voor het spuiten, kan dit helpen om de spuitnevel te verminderen en een betere afwerking te bereiken.

Hoeveel moet je verf verdunnen?

Het is belangrijk om de verf niet te veel te verdunnen, omdat dit kan leiden tot problemen zoals slechte dekking, hechting en duurzaamheid. Het is daarom belangrijk om de juiste hoeveelheid van de verdunner te gebruiken en de aanbevolen verhoudingen te volgen, zoals aangegeven op de verpakking van de verf.

Waarmee moet je verf verdunnen?

Het verdunnen van verf is afhankelijk van het type verf en de toepassing ervan. Verf wordt verdund met een geschikte verdunner die speciaal is ontworpen voor het type verf dat je gebruikt. Zo wordt over het algemeen verf op waterbasis, acrylverf en muurverf verdund met water en verf op terpentinebasis en alkydverf verdund met terpentine.

Het is belangrijk om de juiste verdunner te kiezen, omdat het gebruik van de verkeerde verdunner kan resulteren in een slechte hechting, onvolledige droging of andere problemen met de afwerking. Raadpleeg altijd de instructies op het etiket van de verf om de juiste verdunner te vinden en gebruik deze volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

Thinner

In het assortiment van Bouwmaat vind je thinner van het merk Bleko. Deze thinner is geschikt voor het verdunnen van verf voor spuitlakken en het reinigen van kwasten en verfspuiten.

Terpentine

Daarnaast vind je in het assortiment van Bouwmaat terpentine van het merk Bleko. Deze terpentine is geschikt voor het verdunnen van alkyd lakken en kan verder gebruikt worden voor in de ontvettingsbak.

Verdunners online kopen of in de vestiging

Heb jij de verdunners voor verf gevonden die je nodig hebt voor jouw schilderklus? Verdunners bestellen kan eenvoudig online op Bouwmaat.nl of koop verdunners direct in een vestiging bij jou in de buurt. Heb je nog vragen over verdunners of over welke verdunner je nodig hebt voor jouw klus. Neem dan gerust contact met ons op.