Chemisch bestendige werkhandschoenen kopen

Chemisch bestendige werkhandschoenen kopen? In het assortiment van Bouwmaat vind je chemisch bestendige werkhandschoenen van het merk Cerva in verschillende maten. Zo weet je zeker dat je een werkhandschoen koopt die past.

2 resultaten

CERVA Werkhandschoenen Caspia latex/neopreen maat 10/XL blauw/geel

342671

8 Bezorgvoorraad info

€ 3,49 excl BTW

CERVA Werkhandschoenen Caspia latex/neopreen maat 9/L blauw/geel

356804

5 Bezorgvoorraad info

€ 3,49 excl BTW

Chemisch bestendige werkhandschoenen kopen? In het assortiment van Bouwmaat vind je chemisch bestendige werkhandschoenen van het merk Cerva in verschillende maten. Zo weet je zeker dat je een werkhandschoen koopt die past.

Waarom chemisch bestendige werkhandschoenen?

Chemisch bestendige werkhandschoenen worden ook wel chemische werkhandschoenen of zuurbestendige werkhandschoenen genoemd. Wanneer je aan het werk gaat met chemicaliën of micro-organismen, dan is het dragen van chemisch bestendige werkhandschoenen van essentieel belang voor het beschermen van je handen en armen tegen verschillende vloeistoffen en zuren.

Normering EN388 en EN374

De EN388 is de classificatienorm voor werkhandschoenen laat je zien in hoeverre de handschoen je beschermt tegen mechanische risico’s. De classificatienorm EN374 betekent dat de werkhandschoenen bescherming bieden tegen vloeistoffen als chemische vloeistoffen en micro-organismen.

EN388 classificatienorm

Bij de EN388 classificatienorm wordt getest op:

 • Slijtvastheid/schuurweerstand
 • Snijvastheid/snijweerstand
 • Treksterkte/scheurweerstand
 • Perforatiesterkte/perforatieweerstand
 • Snijweerstand volgens ISO 13997
 • Schokweerstand

EN374 classificatienorm

Bij de EN374 classificatienorm is er altijd een permeatietabel waarmee je een link kunt leggen tussen de geteste chemische stoffen (via het CAS nummer) en de handschoenen en/of coatings. In de tabel komen de volgende elementen terug:

 • Doorbraaktijd (breaktrough time)
 • Permeatie index (protection index van 1-6)
 • Degradatie (uitgedrukt in procent)

Daarnaast zijn drie beschermingsniveaus op basis van permeatie prestaties:

 • Type A:
  Doorbraaktijd is gelijk of groter dan 30 min voor ten minste zes chemicaliën uit de lijst.
 • Type B:
  Doorbraaktijd is gelijk of groter dan 30 min voor ten minste drie chemicaliën uit de lijst.
 • Type C:
  Doorbraaktijd is gelijk of groter dan 10 min voor ten minste één chemische stof uit de lijst.

Tot slot is de EN 374 normering onderverdeeld in 3 categorieën:

 • Vloeistofdichte werkhandschoenen:
  Deze werkhandschoenen beschermen tegen ‘gewone’ vloeistoffen zoals bijvoorbeeld water en huishoudelijke schoonmaakproducten.
 • Werkhandschoenen met chemische bescherming:
  Het pictogram EN374 met erlenmeyer staat op alle werkhandschoenen die bestendig zijn tegen diverse chemische vloeistoffen. Tegen welke vloeistoffen ze beschermen, zie je aan de letters onder het pictogram.
 • Werkhandschoenen met bescherming tegen micro-organismen:
  Het pictogram EN374 met biohazard symbool staat op alle werkhandschoenen die bestendig zijn tegen micro-organismen (geen virussen). Ga minimaal voor het kwaliteitsniveau 1,5 (soms ook prestatieniveau 2 genoemd). Dit niveau wordt bepaald door de omvang en resultaten van steekproeven.

Chemisch bestendige werkhandschoenen online kopen of in de vestiging

Heb jij de chemische werkhandschoenen gevonden die je nodig hebt? Chemisch bestendige werkhandschoenen bestellen doe je eenvoudig en snel op Bouwmaat.nl of koop zuurbestendige werkhandschoenen in een vestiging bij jou in de buurt.

Heb je nog een vraag over chemische werkhandschoenen? Of twijfel je welke handschoenen je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers adviseren je graag.