Schuurmachine kopen met accu of snoer

Een schuurmachine kopen? Een goede schuurmachine is onmisbaar voor jou als vakman. Er zijn verschillende soorten schuurmachines. Welke schuurmachine voor welke klus noodzakelijk is, leggen wij je graag uit. Zo heb jij altijd de beste schuurmachine voor jouw klus.

Festool schuurmachines | Milwaukee schuurmachines | Makita schuurmachines | DeWalt schuurmachines | Rupes schuurmachines

31 resultaten

DeWALT XR Vlakschuurmachine DCW200NT-XJ 18V 1/4 vel in TSTAK koffer - zonder accu en lader

759453

35 Bezorgvoorraad info

€ 159,00 excl BTW

Makita Excentrische Schuurmachine DBO180ZJ 18V

585609

1 Bezorgvoorraad info

€ 139,00 excl BTW

Rupes Deltaschuurmachine RU-LS71TE/BOX

751774

1 Bezorgvoorraad info

€ 319,00 excl BTW

Festool Vlakschuurmachine RTS 400 REQ-Plus

705169

28 Bezorgvoorraad info

€ 375,00 excl BTW

Makita Handpalm vlakschuurmachine,18V DBO480Z zonder accu's en lader

801513

25 Bezorgvoorraad info

€ 109,00 excl BTW

DeWALT Excentrische schuurmachine DCW210NT-XJ 18V

753627

6 Bezorgvoorraad info

€ 149,00 excl BTW

Festool Deltaschuurmachine DTS 400 REQ-Plus

827354

50 Bezorgvoorraad info

€ 368,30 excl BTW

DeWALT Vlakschuurmachine DWE6411-QS 230W 1/4 vel

700858

5 Bezorgvoorraad info

€ 115,00 excl BTW

Festool Excenterschuurmachine RO 150 FEQ-Plus 720 watt in systainer

557221

6 Bezorgvoorraad info

€ 679,00 excl BTW

Makita Bandschuurmachine 610x100 9404

505491

1 Bezorgvoorraad info

€ 279,00 excl BTW

Festool Accu Deltaschuurmachine DTSC 400-Basic

805300

124 Bezorgvoorraad info

€ 329,00 excl BTW

Milwaukee M18 BOS125-0 excentrische schuurmachine 125 mm

747461

39 Bezorgvoorraad info

€ 135,00 excl BTW

Verschillende soorten schuurmachines

Welke klus je ook hebt, voor iedere klus is er een geschikte schuurmachine. Er zijn machines voor grote oppervlakken, kleine voor moeilijke plekken en zelfs machines voor het schuren van het plafond. Daarin is het handig je goed voor te bereiden als je een schuurmachine wilt kopen. Van vlakschuurmachines en excentrische schuurmachines tot deltaschuurmachines, bandschuurmachines en langnekschuurmachines. Bij Bouwmaat vind je de volgende soorten schuurmachines.

Excentrische schuurmachines

Excentrische schuurmachine

De excentrische schuurmachine maakt een ronddraaiende schuurbeweging net buiten de as (excentrisch). Dat maakt dat deze machine geschikt is voor het tussen- en eindschuren van diverse oppervlakken. De machine geeft een zeer fijn schuurbeeld, als voorbereiding voor het aflakken van diverse ondergronden. Het is een zeer stabiele schuurmachine, ook ideaal voor het schuren van kanten en vormdelen.

Excentrische schuurmachines

Vlakschuurmachines

Vlakschuurmachines

Een vlakschuurmachine maakt een vlakke schuurbeweging met ronddraaiende beweging. Dit type is geschikt voor het schuren van lak, verf en plamuur van kleine tot middelgrote oppervlakken van diverse ondergronden. De machine is licht van gewicht voor eenvoudig schuren van bovenhandse en verticale oppervlakken.

Vlakschuurmachines

Deltaschuurmachines

Deltaschuurmachine

De deltaschuurmachine heeft een schuuroppervlak in de vorm van een driehoek. Hierdoor is deze uitermate geschikt voor het schuren met één hand van kleine oppervlakken, randen, hoeken en kozijnen. Ook makkelijk voor kleine hoekjes. Door de vlakke schuurbeweging met ronddraaiende beweging is de delta schuurmachine ideaal bij verticale vlakken of bovenhands werken en voor het schuren nabij randen van verschillende materialen.

Deltaschuurmachines

Bandschuurmachines

Bandschuurmachines

De bandschuurmachine maakt een vlakke schuurbeweging met ronddraaiende beweging en is hierdoor geschikt voor het kaal schuren van grote oppervlakken (vloeren). Ook stationair te gebruiken voor bv. het schuren van plinten. De machine maakt het mogelijk om snel te schuren met een grote materiaalafname. Het is wel belangrijk om in één richting schuren; in de richting van de nerf.

Bandschuurmachines

Langnek schuurmachines

Langnek schuurmachines

Een langnek schuurmachine heeft een lange steel waar de schuurkop aan vastzit. Dit geeft een groot bereik en maakt het zeer eenvoudig om plafonds en wanden te schuren met als ondergrond gipsbeton of droogbouwplamuur. Je hebt dus geen steiger nodig.

Langnek schuurmachines

Accu schuurmachine of gesnoerd?

Bij het kopen van een schuurmachine, zal je moeten kiezen tussen een accu schuurmachine of een gesnoerde machine. Accu schuurmachines of gesnoerde schuurmachine hebben verschillende voordelen.

Accu schuurmachines

Een groot voordeel van een accu schuurmachine is de mobiliteit en bewegingsvrijheid. Je bent niet gebonden aan een stopcontact en kunt vrij bewegen zonder last te hebben van een snoer. Ook zijn accu schuurmachines over het algemeen compacter en daarmee makkelijker op te bergen.

Gesnoerde schuurmachines

Een gesnoerde schuurmachine biedt een constante stroomvoorziening, waardoor je ononderbroken kunt blijven werken. Je hebt geen beperking als het gaat om capaciteit van de accu. Handig als je een lange of grote klus hebt waarbij consistente schuursnelheid belangrijk is. Daarnaast hebben gesnoerde schuurmachines vaak een groter vermogen en zijn daardoor krachtiger dan accu schuurmachines en geschikt voor de zwaardere klussen.

Schuurmachines met stofafzuiging

Stofvrij werken is belangrijk. Voornamelijk voor je eigen gezondheid, maar daarnaast is het ook fijn voor je opdrachtgever als het stof niet door het huis blaast. Daarom zijn er machines met afzuiging voor stof. Er zijn verschillende opties:

  1. Machines waar de stofafzuiger vast zit aan de machine, een soort opvangzak
  2. Schuurmachines die je kunt aansluiten op een stofzuiger

Accessoires en onderdelen

Bij Bouwmaat vind je alles onder één dak. Zo vind je bij ons niet alleen schuurmachines maar ook passende accessoires en onderdelen voor schuurmachines.

  • schuurpapier-2
  • Toebehoren schuurmachines

Een schuurmachine huren of kopen

Ben je op zoek naar een elektrische schuurmachine die grote en zware klussen aan kan? Of juist eentje die geschikt is voor moeilijk bereikbare plekken en kleine hoekjes? Welke schuurmachine je ook zoekt, Bouwmaat heeft altijd een machine in het assortiment die professioneel is en voldoet aan jouw wensen.

Toch kan het voorkomen dat je net een keer een klus hebt, waarvoor je eenmalig een specifieke schuurmachine nodig hebt. Dan kan het handig zijn om een schuurmachine te huren. Voor de verhuur van gereedschap is Bouwmaat een unieke samenwerking met Boels aangegaan.

Alles over gereedschap huren