Schuurmachine kopen met accu of snoer

Een goede schuurmachine is onmisbaar voor jou als vakman. Maar hoe weet je welke machine je het beste kan kopen voor de klussen die jij uitvoert? Bouwmaat heeft schuurmachines voor iedere klus.

28 resultaten

Festool Deltaschuurmachine DTS 400 REQ-Plus

705171

50 Bezorgvoorraad info

€ 333,55

Makita Excentrische Schuurmachine DBO180ZJ 18V

585609

2 Bezorgvoorraad info

€ 136,15

Festool Vlakschuurmachine RTS 400 REQ-Plus

705169

19 Bezorgvoorraad info

€ 353,00

DeWalt XR Vlakschuurmachine DCW200NT-XJ 18V 1/4 vel in TSTAK koffer - zonder accu en lader

759453

97 Bezorgvoorraad info

€ 174,50

Rupes Deltaschuurmachine RU-LS71TE/BOX

751774

0 Bezorgvoorraad info

€ 259,00

Festool Accu Vlakschuurmachine DTSC 400-Basic-ERGO

760446

€ 316,00

Milwaukee Vlakschuurmachine SPS 140 260 watt

589420

5 Bezorgvoorraad info

€ 110,00

DeWALT Excentrische schuurmachine DCW210NT-XJ 18V

753627

12 Bezorgvoorraad info

€ 172,25

Festool Excenterschuurmachine ETS 150/3 EQ-plus 310 watt

585067

8 Bezorgvoorraad info

€ 424,00

Festool Excenterschuurmachine RO 150 FEQ-Plus 720 watt in systainer

557221

7 Bezorgvoorraad info

€ 649,00

Makita Bandschuurmachine 610x100 9404

505491

1 Bezorgvoorraad info

€ 273,25

Festool Excenterschuurmachine RO 125 FEQ-Plus 500 watt

561446

3 Bezorgvoorraad info

€ 554,00

Een goede schuurmachine is onmisbaar voor jou als vakman. Maar hoe weet je welke machine je het beste kan kopen voor de klussen die jij uitvoert? Bouwmaat heeft schuurmachines voor iedere klus.


Een schuurmachine huren of kopen

Ben je op zoek naar een elektrische schuurmachine die grote en zware klussen aan kan? Of juist eentje die geschikt is voor moeilijk bereikbare plekken en kleine hoekjes? Welke schuurmachine je ook zoekt, Bouwmaat heeft altijd een machine in het assortiment die professioneel is en voldoet aan jouw wensen.

Voor de verhuur van gereedschap is Bouwmaat een unieke samenwerking met Boels aangegaan. De voordelen van gereedschap huren bij Boels:

 • 20% korting met jouw Bouwmaat-pas
 • Geen borg voor kredietpashouders*
 • Bezorgen op locatie mogelijk
 • Altijd de modernste machines van topmerken
 • Altijd een vestiging bij jou in de buurt

*Tot een maximum huurbedrag van €500,-.


Verschillende soorten schuurmachines

Welke klus je ook hebt, voor iedere klus is er een geschikte machine. Er zijn machines voor grote oppervlakken, kleine voor moeilijke plekken en zelfs machines voor het schuren van het plafond. Daarin is het handig je goed voor te bereiden als je een schuurmachine wilt kopen. Je kunt de volgende soorten onderscheiden:

Excentrische schuurmachine

De excentrische schuurmachine maakt een rond draaiende schuurbeweging net buiten de as (excentrisch). Dat maakt dat deze machine geschikt is voor het tussen- en eindschuren van diverse oppervlakken. De machine geeft een zeer fijn schuurbeeld, als voorbereiding voor het aflakken van diverse ondergronden. Het is een zeer stabiele schuurmachine, ook ideaal voor het schuren van kanten en vormdelen.

Delta schuurmachine

De delta schuurmachine heeft een schuuroppervlak in de vorm van een driehoek. Hierdoor is deze uitermate geschikt voor het schuren met één hand van kleine oppervlakken, randen, hoeken en kozijnen. Ook makkelijk voor kleine hoekjes. Door de vlakke schuurbeweging met ronddraaiende beweging is de delta schuurmachine ideaal bij verticale vlakken of bovenhands werken en voor het schuren nabij randen van verschillende materialen.

Langnek

Een langnek schuurmachine heeft een lange steel waar de schuurkop aan vastzit. Dit geeft een groot bereik en maakt het zeer eenvoudig om plafonds en wanden te schuren met als ondergrond gipsbeton of droogbouwplamuur. Je hebt dus geen steiger nodig.

Bandschuurmachine

De bandschuurmachine maakt een vlakke schuurbeweging met ronddraaiende beweging en is hierdoor geschikt voor het kaal schuren van grote oppervlakken (vloeren). Ook stationair te gebruiken voor bv. het schuren van plinten. De machine maakt het mogelijk om snel te schuren met een grote materiaalafname. Het is wel belangrijk om in één richting schuren; in de richting van de nerf.

Vlakschuurmachine

Een vlakschuurmachine maakt een vlakke schuurbeweging met ronddraaiende beweging. Dit type is geschikt voor het schuren van lak, verf en plamuur van kleine tot middelgrote oppervlakken van diverse ondergronden. De machine is licht van gewicht voor eenvoudig schuren van bovenhandse en verticale oppervlakken


Schuurmachine merken

Bouwmaat heeft van een aantal professionele merken schuurmachines in het assortiment:


Accu machines

Een schuurmachine op accu is erg handig als je flexibel wilt kunnen werken. Je kunt makkelijk van plek naar plek, struikelt niet over snoeren en kunt werken op plekken waar je geen directe toegang tot stroom hebt.

schuurmachine


Machines met stofafzuiging

Stofvrij werken is belangrijk. Voornamelijk voor je eigen gezondheid, maar daarnaast is het ook fijn voor je opdrachtgever als het stof niet door het huis blaast. Daarom zijn er machines met afzuiging voor stof. Er zijn verschillende opties:

 • Machines waar de stofafzuiger vast zit aan de machine, een soort opvangzak
 • Schuurmachines die je kunt aansluiten op een stofzuiger

Aanbiedingen

Bouwmaat biedt regelmatig scherpe acties aan. Het is altijd verstandig om te controleren of schuurmachines in de aanbieding zijn. Zo kun je een goede goedkope machine aanschaffen.


Accessoires en onderdelen

Voor iedere type zijn passende accessoires en onderdelen te kopen.

Schuurpapier

Goed schuurpapier is essentieel voor een mooi eindresultaat. De korrelgrootte van het slijpmateriaal wordt aangeduid met een cijfer. Hoe hoger het getal, hoe fijner het schuurpapier. Werk bij het schuren altijd van grof naar fijn. Zo krijg je het mooiste resultaat.

 • Grof schuurpapier (korrel 60) is geschikt voor het grove schuurwerk. Denk hierbij aan het verwijderen van roest of het verwijderen van een oude, afbladderende verflaag.
 • Middelgrof schuurpapier (korrel 80 - korrel 120) gebruik je voor het afronden van hoeken en het fijner schuren vóór het schilderen.
 • Fijn schuurpapier (korrel 120 - korrel 180) komt van pas na het aanbrengen van een laag grondverf.
 • Zeer fijn schuurpapier (schuurpapier korrel 200 - korrel 600) gebruik je na het aanbrengen van een laklaag.

Bij Bouwmaat hebben we voor alle soorten schuurmachines schuurpapier: voor de excentrische, de langnek, vlakschuurmachine, bandschuurmachine en de delta schuurmachine.

Schuurzool

Elk type heeft zijn eigen schuurzool, waar schuurpapier op komt. De vlakschuurmachine heeft een grote vlakke zool en is geschikt voor het schuren van grotere oppervlakken. Ook de delta schuurmachine heeft een vlakke schuurzool, maar die loopt uit in een punt. Ideaal om in hoeken en nissen te komen. De excentrische schuurmachine heeft een ronde draaizool. Door de draaiende beweging is dit ideaal voor het grove schuurwerk. De bandschuurmachine heeft twee rollen, waarover een schuurband loopt. Bekijk de losse schuurzolen.