Snijwerende werkhandschoenen kopen

Snijwerende werkhandschoenen kopen? Bij Bouwmaat vind je snijwerende werkhandschoenen van de merken Milwaukee en Cerva en in verschillende maten. Zo weet je zeker dat je snijvaste werkhandschoenen vindt die past bij jouw werkzaamheden.

11 resultaten

Milwaukee Werkhandschoenen Gedipt Snijklasse 3/C Rood Maat 10/XL

756766

121 Bezorgvoorraad info

€ 8,43 excl BTW

CERVA Werkhandschoenen Rook Light PSPG/PU Grijs Maat 10/XL

768917

11 Bezorgvoorraad info

€ 3,10 excl BTW

Milwaukee Werkhandschoenen Hi-Vis Snijklasse 3/C Groen Maat 10/XL

768698

49 Bezorgvoorraad info

€ 11,50 excl BTW

Milwaukee Werkhandschoenen Gedipt Snijklasse 5/E Grijs Maat 10/XL

756770

42 Bezorgvoorraad info

€ 12,56 excl BTW

CERVA Werkhandschoenen Rook Light PSPG/PU Grijs Maat 9/L

768878

23 Bezorgvoorraad info

€ 3,10 excl BTW

Nitril Wehwerphandschoenen Lang Maat XL

751796

15 Bezorgvoorraad info

€ 19,89 excl BTW

Milwaukee Werkhandschoenen Hi-vis snijklasse 3/C maat 9/L groen

768697

€ 11,50 excl BTW

Milwaukee Werkhandschoenen slagbestendig snijklasse 3/C maat 10/XL zwart

768694

€ 25,12 excl BTW

Milwaukee Werkhandschoenen slagbestendig snijklasse 3/C maat 9/L zwart

768693

€ 25,12 excl BTW

Milwaukee Werkhandschoenen gedipt snijklasse 5/E maat 11/XXL grijs

756771

€ 12,56 excl BTW

Milwaukee Werkhandschoenen Gedipt Snijklasse 3/C Rood Maat 9/L

756765

€ 8,43 excl BTW

Snijwerende werkhandschoenen kopen? Bij Bouwmaat vind je snijwerende werkhandschoenen van de merken Milwaukee en Cerva en in verschillende maten. Zo weet je zeker dat je snijvaste werkhandschoenen vindt die past bij jouw werkzaamheden.

Waarom snijwerende werkhandschoenen?

Snijwerende werkhandschoenen worden ook wel snijvaste werkhandschoenen genoemd en zijn onmisbaar als het gaat om de bescherming van je handen tegen snijwonden. De snijwerende werkhandschoenen zijn zo flexibel dat ze niet belemmerend zijn voor het uitvoeren van je werkzaamheden.

Normering EN388 voor mechanische risico’s

De EN388 is de classificatienorm voor werkhandschoenen laat je zien in hoeverre de handschoen je beschermt tegen mechanische risico’s. Werkhandschoenen met de classificatienorm EN388 worden getest op zes verschillende prestatiemetingen:

A: Slijtvastheid/schuurweerstand

Met een speciaal schuurpapier wordt de wrijvingsweerstand bepaald. Hierbij wordt gemeten wat het aantal cycli is dat nodig is voordat de handschoen scheurt. De slijtvastheid wordt aangeduid met het cijfer 1 t/m 4 waarbij het cijfer 4 de hoogste bescherming biedt.

B: Snijvastheid/snijweerstand

Voor het meten van de snijweerstand wordt gebruik gemaakt van een apparaat met een draaiend, cirkelvormig mes dat heen en weer beweegt over het materiaal. De hoeveelheid bewegingen van het mes tot doorsnijding, bepaalt de snijweerstand van de handschoen. Ook de snijvastheid van een werkhandschoen wordt aangeduid met de cijfers 1 t/m 4 waarbij het cijfer 4 weer de hoogste bescherming biedt.

C: Treksterkte/scheurweerstand

Om te testen wat de scheurweerstand is probeert een machine de handschoen te scheuren. Het resultaat hangt af van de kracht die daadwerkelijk nodig is om de handschoen te scheuren. Hoe hoger de score, des te beter de bescherming tegen scheuren. Ook de scheurweerstand wordt aangegeven met de cijfers 1 t/m 4 waarbij het cijfer 4 de hoogste bescherming biedt.

D: Perforatiesterkte/perforatieweerstand

De perforatieweerstand wordt getest met een puntige staaf. Er wordt gemeten welke kracht nodig is om door de handschoen te dringen. Zo meet men hoeveel weerstand en bescherming de handschoen biedt. Ook de perforatiesterkte wordt aangegeven met de cijfers 1 t/m 4 waarbij het cijfer 4 de hoogste bescherming biedt.

Snijweerstand ISO 13997

De test op de snijweerstand volgens ISO 13997 is een relatieve nieuwe test welke is toegevoegd omdat de oude (bovenstaande) test niet altijd 100% betrouwbaar is omdat het mes steeds botter wordt van het materiaal van de handschoen. Met deze nieuwe test wordt het niveau (kracht/massa) van het snijden aangegeven. Blijft het mes onbeschadigd na deze test, dan blijft de snijweerstand coup test de referentietest. De snijweerstand volgens de ISO 13997 wordt niet aangeduid met cijfers maar met de letters A t/m F. Hierbij geldt dat de letter F de hoogste bescherming biedt.

Schokweerstand

Ook de test op schokweerstand is relatief nieuw. Bij deze test oefent een machine druk uit en de impact wordt gemeten. Er zijn geen niveau’s. De handschoen kan slagen en krijgt dan een P (Pass), bij falen een F (Fail) en als er niet getest wordt staat er een X. Daarnaast zijn er standaarden voor bescherming tegen hitte en vuur, tegen kou en tegen chemische en biologische risico’s.

Snijwerende werkhandschoenen online kopen of in de vestiging

Heb jij de snijwerende werkhandschoenen gevonden die je nodig hebt? Snijvaste werkhandschoenen bestellen doe je eenvoudig en snel op Bouwmaat.nl of koop snijvaste werkhandschoenen in een vestiging bij jou in de buurt.

Heb je nog een vraag over snijwerende werkhandschoenen? Of twijfel je welke handschoenen je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers adviseren je graag.