Gehoorbescherming oordoppen kopen: alle bouw oordoppen

Oordoppen kopen voor de bouw? In de bouw heb je vaak te maken met harde geluiden. Gehoorbescherming is daarom onmisbaar. Naast gehoorkappen biedt Bouwmaat ook een ruim assortiment aan oordoppen. Naast de standaard oordoppen heb je bij ons ook de mogelijkheid om oordoppen op maat te bestellen.

6 resultaten

Safeworker Oordoppen 3010 5 paar

719724

4 Bezorgvoorraad info

€ 2,22 excl BTW

dOb Oordoppen White series 25 herbruikbaar met filter

726453

23 Bezorgvoorraad info

€ 16,49 excl BTW

dOb Oordoppen Black series 20 herbruikbaar met filter

726449

€ 32,73 excl BTW

Milwaukee Oordoppen Bluetooth L4RLEPB-301 USB

839687

110 Bezorgvoorraad info

€ 199,00 excl BTW

Safeworker Gehoorbeugel 3012

726151

€ 3,43 excl BTW

Safeworker Oorpluggen 3011 met koord

726358

€ 2,44 excl BTW

Oordoppen kopen voor de bouw? In de bouw heb je vaak te maken met harde geluiden. Gehoorbescherming is daarom onmisbaar. Naast gehoorkappen biedt Bouwmaat ook een ruim assortiment aan oordoppen. Naast de standaard oordoppen heb je bij ons ook de mogelijkheid om oordoppen op maat te bestellen.

SNR-waarde

Een veelgehoorde term bij oordoppen is de SNR-waarde. De SNR-waarde van een oordop staat voor de mate van geluidsreductie van de oordoppen. De SNR-waarde wordt uitgedrukt in aantal decibel (dB). Hoe harder het geluid waarin je moet werken, des te hoger de SNR-waarde van de oordoppen moet zijn voor een optimale gehoorbescherming.

Soorten oordoppen

Wanneer we het hebben over oordoppen onderscheiden we een aantal soorten: universele oordoppen, oorproppen en otoplastieken.

Universele oordoppen

Universele oordoppen hebben een lamellensysteem waarmee de gehoorgang wordt afgesloten, zonder dat je compleet van de buitenwereld wordt afgesloten. Universele oordoppen worden met name gebruikt bij een korte blootstelling aan geluid. Handige tip: universele oordoppen zijn er ook met een koord, zodat je ze minder makkelijk kwijt raakt.

Oorproppen

Oorproppen worden ook wel wasbolletjes of siliconen plugs genoemd. Oorproppen sluiten de gehoorgang af en dempen alle geluiden. Oorproppen kenmerken zich doordat het vaak gaat om wegwerp gehoorbescherming en dus slechts eenmalig te gebruiken is. Met deze reden worden oorproppen dan ook gezien als noodoplossing, maar wel handig om standaard in de bus te hebben liggen.

Otoplastieken (oordoppen op maat)

Oordoppen op maat worden ook wel otoplastieken genoemd. Oordoeppen op maat bieden een gehoorbescherming oplopend tot 30 dB(A). Het grote voordeel van oordoppen op maat is uiteraard het draagcomfort. Ook kunnen otoplastieken worden voorzien van filters voor het dempen van bepaalde frequenties. Hierdoor houden de otoplastieken wel schadelijk geluid tegen, maar kun je anderen wel blijven verstaan en alarmsignalen blijven horen.

Lees alles over oordoppen op maat

Merken

In het assortiment van Bouwmaat vind je oordoppen voor de bouw van de merken:

  • Safeworker
  • doB

Alles over gehoorbescherming

Wil jij meer weten over gehoorbescherming? Op Bouwmaat.nl/alles vind je verschillende tips, inspiratie, stappenplannen en meer.

Lees meer over gehoorbescherming

Oordoppen online kopen of in de vestiging

Heb jij de oordoppen gevonden die je nodig hebt voor jouw klus? Oordoppen bestellen doe je eenvoudig en snel op Bouwmaat.nl of koop oordoppen in een vestiging bij jou in de buurt.

Heb je nog een vraag over oordoppen of over welke oordoppen je het beste kunt gebruiken voor jouw werkzaamheden? Kom dan gerust bij ons langs. Onze medewerkers geven je graag een persoonlijk advies.