Tegelverwerking: alles voor de tegelklus

Er zijn resultaten

Voor een goede en bij voorkeur levenslange bevestiging van wandtegels en vloertegels zijn er een aantal elementen noodzakelijk. Denk hierbij aan:

 • Een geschikte tegellijm
 • Een goede tegelondergrond 
 • Mooie tegelprofielen

Laat het nu zo zijn dat wij bij Bouwmaat hier alles vanaf weten en je hierbij graag van dienst zijn. Bij specifieke vragen over tegelverwerking of alles wat hiermee samenhangt, staan wij je dan ook graag te woord.

Alles voor de tegelklus

Binnen de categorie 'tegelverwerking' vind je alles voor de tegelklus. Denk hierbij aan:

 • Tegelondergrond
 • Voorbehandeling
 • Tegellijmen
 • Voegmiddelen
 • Tegelkitten
 • Tegelprofielen
 • Tegelreiniging
 • Egalines
 • Tegels
 • Tegelzettersgereedschap

Tegelverwerking

Prepareer, fixeer en profileer

Tegelondergrond

Voor een langdurige en betrouwbare tegelbevestiging is een goede tegelondergrond cruciaal. Het oppervlak moet niet alleen egaal zijn, maar ook de vochtigheid speelt een belangrijke rol.

Bekijk alles voor de tegelondergrond >

Voorbehandeling

Voordat je aan de slag gaat met het betegelen van een wand of vloer, dien je eerst de ondergrond te controleren. Vaak moet de ondergrond nog worden voorbehandeld met bijvoorbeeld een primer.

Bekijk alles voor de voorbehandeling >

Tegellijmen

Je vindt tal van lijmen voor tegelverwerking in ons assortiment, afgestemd op de verschillende behoeften. De gemiddelde lijm heeft als belangrijkste kenmerk vochtafstotend, en daarmee waterdicht, te zijn. Wel zo handig in bijvoorbeeld een badkamer. Elke steen heeft zijn eigen type lijm nodig, kijk dus goed of de lijm specifiek voor natuursteen of keramische tegels is bedoeld of voor beide kan worden gebruikt. 

Bekijk alle tegellijmen >

Voegmiddelen

En ook de voegmortels dragen bij aan het creëren van een schitterende tegelwand of betegelde vloer. Voegmiddelen heb je in verschillende soorten en kleuren en van diverse merken.

Bekijk alle voegmiddelen >

Tegelkitten

Naast voegmiddelen zijn ook tegelkitten belangrijk voor de afwerking van de tegelklus. Tegelkitten worden ook wel voegkitten genoemd en zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Zo kan je je tegelklus altijd mooi afwerken.

Bekijk alle tegelkitten >

Tegelprofielen

Uiteraard stem je de tegelprofielen af op de door de klant gekozen tegel. Wil je alle aandacht laten uitgaan naar de tegel zelf en de profielen neutraal houden of mogen de profielen juist de finishing touch vormen voor jouw tegelwand? Je kunt kiezen uit roestvrijstalen profielen, pvc profielen en aluminium profielen. Net wat de klant wilt, ook wat betreft de specifieke kleur. De dikte en vorm staan uiteraard bij elk afzonderlijk product vermeld.

Bekijk alle tegelprofielen >

Egalines

Egalines worden ook wel egalisatiemortels genoemd. Wanneer je aan de slag gaat met vloeren, dan wil je dat de vloer zo vlak mogelijk is. Een manier om een vloer vlak te maken is door gebruik te maken van egalines.

Bekijk alle egalines >

Tegels

Bij Bouwmaat vind je alles onder één dak, zo ook alles voor de tegelklus. Naast tegelverwerking vind je bij Bouwmaat dus ook een groot assortiment aan tegels. Binnen het assortiment vind je zowel wandtegels als vloertegels. Zo maak je de tegelklus helemaal af!

Bekijk alle tegels >

Tegelreiniging

Tot slot is ook tegelreiniging van belang. Dit kan zowel voor het reinigen van de ondergrond een belangrijke rol spelen (voorafgaand aan de tegelklus), maar ook nadat je de klus hebt geklaard is tegelreiniging belangrijk.

Bekijk alle tegelreiniging >

Tegelzettersgereedschap

Op Bouwmaat kan je bouwen. Zo vind je bij ons niet alleen alle bouwmaterialen voor de tegelklus, maar ook het gereedschap om de klus te klaren. Van tegelboren tot lijmkammen, tegelsnijplanken, tegelnivelleringsystemen en tegelkruisjes: bij Bouwmaat vind je het allemaal. Zelfs benodigdheden voor de schoonmaak van de klus vind je in ons assortiment.

Bekijk alle tegelzettersgereedschap >

Tegelverwerking kopen?

Alles voor de tegelkus koop je online op Bouwmaat.nl of in jouw Bouwmaat vestiging. Wil je meer weten over welke producten geschikt zijn voor jouw klus? Neem dan gerust contact op met jouw vestiging. Wij helpen je graag!

Wil je meer weten over de tegelklus? Kijk dan op Alles.bouwmaat.nl.