Werkhandschoenen kopen

Werkhandschoenen kopen? Bij Bouwmaat vind je een uitgebreid assortiment aan werkhandschoenen. Werkhandschoenen zijn essentieel om veilig te kunnen werken en je handen te kunnen beschermen tegen mechanische risico’s. Welk soort werkhandschoen je nodig hebt is afhankelijk van de werkzaamheden die je doet. Ook zijn de werkhandschoenen voorzien van verschillende normeringen en keurmerken.

72 resultaten

CERVA Werkhandschoenen Bunting Light Poly Zwart Maat 10/XL 12 Paar

771837
25 Bezorgvoorraad

€ 10,95 excl BTW

Safeworker Werkhandschoenen 7198 Nylon/Pu Wit Maat 10/XL

559112
11 Bezorgvoorraad

€ 2,27 excl BTW

CERVA Werkhandschoenen Bunting Light Poly Zwart Maat 9/L 12 Paar

769287
4 Bezorgvoorraad

€ 10,95 excl BTW

Milwaukee Werkhandschoenen Gedipt Snijklasse 1/A Rood Maat 10/XL

756762
1020 Bezorgvoorraad

€ 3,65 excl BTW

Milwaukee Werkhandschoenen Gedipt Snijklasse 1/A Rood Maat 9/L

756761
416 Bezorgvoorraad

€ 3,65 excl BTW

Safeworker Werkhandschoenen Geul PRO Nylon/Latex Zwart Maat 9/L

574292
11 Bezorgvoorraad

€ 3,65 excl BTW

Safeworker Werkhandschoenen Geul PRO Nylon/Latex Zwart Maat 10/XL

574293
15 Bezorgvoorraad

€ 3,65 excl BTW

CERVA Werkhandschoenen Luts PRO Nylon/HPT Grijs/Zwart Maat 9/L

574294
7 Bezorgvoorraad

€ 5,08 excl BTW

CERVA Werkhandschoenen Luts PRO Nylon/HPT Grijs/Zwart Maat 10/XL

574295
6 Bezorgvoorraad

€ 5,08 excl BTW

CERVA Werkhandschoenen Palawan Nylon/Latex Geel Maat 9/L

768926
28 Bezorgvoorraad

€ 2,41 excl BTW

CERVA Werkhandschoenen Caspia Latex/Neopreen Blauw/Geel Maat 10/XL

342671
8 Bezorgvoorraad

€ 3,49 excl BTW

Safeworker Werkhandschoenen GOUWE Rundnerf Grijs/Geel Maat 10/XL

771260
11 Bezorgvoorraad

€ 6,56 excl BTW

Werkhandschoenen kopen? Bij Bouwmaat vind je een uitgebreid assortiment aan werkhandschoenen. Werkhandschoenen zijn essentieel om veilig te kunnen werken en je handen te kunnen beschermen tegen mechanische risico’s. Welk soort werkhandschoen je nodig hebt is afhankelijk van de werkzaamheden die je doet. Ook zijn de werkhandschoenen voorzien van verschillende normeringen en keurmerken.

Soorten werkhandschoenen

Wat voor werk je ook doet, bij Bouwmaat vind je de geschikte werkhandschoenen. Of je nu op zoek bent naar thermo werkhandschoenen voor de koude dagen, waterdichte werkhandschoenen of bijvoorbeeld leren werkhandschoenen: bij Bouwmaat vind je het allemaal. De soorten werkhandschoenen in ons assortiment:

Warme of dunne werkhandschoenen

Winter werkhandschoenen nodig of juist dunne werkhandschoenen in de zomer? Voor elk seizoen vind je bij Bouwmaat geschikte werkhandschoenen. Wist je bijvoorbeeld dat er tegenwoordig niet alleen gevoerde werkhandschoenen zijn, maar zelfs verwarmde werkhandschoenen bestaan?

Normeringen en keurmerken

Als het gaat om persoonlijke beschermingsmiddelen kom je altijd normeringen en certificeringen tegen. Wat betreft werkhandschoenen zie je vaak de normeringen EN388, EN511 en EN374.

EN388: mechanische risico’s

De EN388 is de classificatienorm voor werkhandschoenen en laat je zien in hoeverre de handschoen je beschermt tegen mechanische risico’s. De norm voor deze voorwaarden is onlangs aangepast omdat de productieprocessen van werkhandschoenen veranderd zijn. Aan de hand van de norm kun je via een pictogram gemakkelijk zien of de handschoen bestand is tegen schuren, snijden, scheuren, perforatie en schokken.

Prestatieniveaus EN388 werkhandschoenen

Werkhandschoenen met de classificatienorm EN388 worden getest op zes verschillende prestatiemetingen. Voor de letters A t/m D geldt dat het prestatieniveau van de werkhandschoenen wordt aangegeven met vier cijfers die weergeven worden van 1 t/m 4. Het cijfer 4 biedt het hoogste prestatieniveau. De snijweerstand volgens de ISO 13997 en schokweerstand zijn relatief nieuw toegevoegde prestatiemetingen en worden niet aangegeven met cijfers maar met letters.

A: Slijtvastheid/schuurweerstand
Met een speciaal schuurpapier wordt de wrijvingsweerstand bepaald. Hierbij wordt gemeten wat het aantal cycli is dat nodig is voordat de handschoen scheurt. De slijtvastheid wordt aangeduid met het cijfer 1 t/m 4 waarbij het cijfer 4 de hoogste bescherming biedt.

B: Snijvastheid/snijweerstand
Voor het meten van de snijweerstand wordt gebruik gemaakt van een apparaat met een draaiend, cirkelvormig mes dat heen en weer beweegt over het materiaal. De hoeveelheid bewegingen van het mes tot doorsnijding, bepaalt de snijweerstand van de handschoen. Ook de snijvastheid van een werkhandschoen wordt aangeduid met de cijfers 1 t/m 4 waarbij het cijfer 4 weer de hoogste bescherming biedt.

C: Treksterkte/scheurweerstand
Om te testen wat de scheurweerstand is probeert een machine de handschoen te scheuren. Het resultaat hangt af van de kracht die daadwerkelijk nodig is om de handschoen te scheuren. Hoe hoger de score, des te beter de bescherming tegen scheuren. Ook de scheurweerstand wordt aangegeven met de cijfers 1 t/m 4 waarbij het cijfer 4 de hoogste bescherming biedt.

D: Perforatiesterkte/perforatieweerstand
De perforatieweerstand wordt getest met een puntige staaf. Er wordt gemeten welke kracht nodig is om door de handschoen te dringen. Zo meet men hoeveel weerstand en bescherming de handschoen biedt. Ook de perforatiesterkte wordt aangegeven met de cijfers 1 t/m 4 waarbij het cijfer 4 de hoogste bescherming biedt.

Snijweerstand ISO 13997
De test op de snijweerstand volgens ISO 13997 is een relatieve nieuwe test welke is toegevoegd omdat de oude (bovenstaande) test niet altijd 100% betrouwbaar is omdat het mes steeds botter wordt van het materiaal van de handschoen. Met deze nieuwe test wordt het niveau (kracht/massa) van het snijden aangegeven. Blijft het mes onbeschadigd na deze test, dan blijft de snijweerstand coup test de referentietest. De snijweerstand volgens de ISO 13997 wordt niet aangeduid met cijfers maar met de letters A t/m F. Hierbij geldt dat de letter F de hoogste bescherming biedt.

Schokweerstand
Ook de test op schokweerstand is relatief nieuw. Bij deze test oefent een machine druk uit en de impact wordt gemeten. Er zijn geen niveau’s. De handschoen kan slagen en krijgt dan een P (Pass), bij falen een F (Fail) en als er niet getest wordt staat er een X. Daarnaast zijn er standaarden voor bescherming tegen hitte en vuur, tegen kou en tegen chemische en biologische risico’s.

EN511: thermische risico’s (kou)

De classificatienorm EN511 geldt voor werkhandschoenen die de handen beschermen tegen geleidingskou en contactkou tot -50°C. Omdat er naast de werkzaamheden ook rekening gehouden moet worden met verschillende klimaatomstandigheden is er een aparte classificatienorm voor deze werkhandschoenen.

Prestatieniveaus EN511 werkhhandschoenen

De EN511 classificatienorm maakt gebruik van drie prestatieniveaus welke weer worden aangeduid met een cijfer.

A: Bescherming tegen convectiekoude
Bescherming tegen convectiekoude gaat over de mate van bescherming tegen doordringende kou. De bescherming tegen convectiekoude wordt aangeduid met het cijfer 1 t/m 4 waarbij het cijfer 4 de hoogste bescherming biedt.

B: Bescherming tegen contactkoude
Bescherming tegen contactkoude gaat over de mate van bescherming tegen direct contact met koude voorwerpen. Ook de bescherming tegen contactkoude wordt aangeduid met het cijfer 1 t/m 4 waarbij het cijfer 4 de hoogste bescherming biedt.

C: Waterdoorlaatbaarheid
De waterdoorlaatbaarheid test de waterdichtheid van de werkhandschoenen en wordt aangeduid met de waarde 0 of 1. Wanneer er na 30 minuten geen water is binnengedrongen, wordt de werkhandschoen met de waarde 1 gekenmerkt.

EN374: chemische risico’s

De EN374 classificatienorm betekent dat de werkhandschoenen bescherming bieden tegen vloeistoffen als chemische vloeistoffen en micro-organismen. Voorwaarden van vloeistofdichte handschoenen zijn bijvoorbeeld dat deze volledig waterdicht moeten zijn en bescherming kunnen bieden tegen bepaalde chemicaliën.

Permeatietabel

Om geschikte werkhandschoenen te vinden is het belangrijk om altijd een permeatietabel te gebruiken. Middels deze tabel kun je een link leggen tussen de geteste chemische stoffen (via het CAS nummer) en de handschoenen en/of coatings. Elementen die terugkomen in de permeatietabel:

 • Doorbraaktijd (breaktrough time)
 • Permeatie index (protection index van 1-6)
 • Degradatie (uitgedrukt in procent)

Er zijn 3 beschermingsniveaus op basis van permeatie prestaties:

 • Type A:
  Doorbraaktijd is gelijk of groter dan 30 min voor ten minste zes chemicaliën uit de lijst.
 • Type B:
  Doorbraaktijd is gelijk of groter dan 30 min voor ten minste drie chemicaliën uit de lijst.
 • Type C:
  Doorbraaktijd is gelijk of groter dan 10 min voor ten minste één chemische stof uit de lijst.

Drie categorieën van de EN374 normering

Niet alle vloeistoffen zijn gelijk. Daarom is de EN 374 normering onderverdeeld in 3 categorieën:

 • Vloeistofdichte werkhandschoenen:
  Deze werkhandschoenen beschermen tegen ‘gewone’ vloeistoffen zoals bijvoorbeeld water en huishoudelijke schoonmaakproducten.
 • Werkhandschoenen met chemische bescherming:
  Het pictogram EN374 met erlenmeyer staat op alle werkhandschoenen die bestendig zijn tegen diverse chemische vloeistoffen. Tegen welke vloeistoffen ze beschermen, zie je aan de letters onder het pictogram.
 • Werkhandschoenen met bescherming tegen micro-organismen:
  Het pictogram EN374 met biohazard symbool staat op alle werkhandschoenen die bestendig zijn tegen micro-organismen (geen virussen).Ga minimaal voor het kwaliteitsniveau 1,5 (soms ook prestatieniveau 2 genoemd). Dit niveau wordt bepaald door de omvang en resultaten van steekproeven.

Meer over werkhandschoenen

Bij Bouwmaat vind je alles onder één dak. Zo bieden wij niet alleen het assortiment werkhandschoenen, maar ook alle informatie die je nodig hebt over werkhandschoenen. Op Bouwmaat.nl/alles vind je diverse keuzehulp en en extra informatie over bijvoorbeeld normeringen en keurmerken.

Lees meer over werkhandschoenen

Merken

Bij Bouwmaat bieden we kwalitatieve werkhandschoenen van de merken:

 • Milwaukee
 • Safeworker
 • Cerva
 • Gys

Werkhandschoenen bestellen bij Bouwmaat

Bij Bouwmaat vind je de beste werkhandschoenen Heb jij de handschoenen voor het werk gevonden die jij nodig hebt? Goede werkhandschoenen bestellen doe je eenvoudig online op Bouwmaat.nl of koop werkhandschoenen in een vestiging bij jou in de buurt.

Heb je nog een vraag over werkhandschoenen? Of wil je weten welke werkhandschoenen het beste passen bij jouw werkzaamheden? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers adviseren je graag.