Kniebeschermers kopen

Kniebeschermers kopen? Bij Bouwmaat vind je een uitgebreid aanbod aan kniebeschermers voor de bouw. Aangezien je als bouwer met grote regelmaat op je knieën zit is een goede bescherming van je knieën ook van essentieel belang. Maar wat zijn nou de beste kniebeschermers? Hoe bepaal je welke kniebeschermers je moet kopen? En hoe kun je kniebeschermers het beste onderhouden?

6 resultaten

Fento Kniebeschermers 200PRO Zwart

726175

4 Bezorgvoorraad info

€ 94,95 excl BTW

CRV Kniebeschermers Gel En Neopreen Zwart

600738

3 Bezorgvoorraad info

€ 22,93 excl BTW

Fento Kniebeschermers 150 Oranje/Zwart

769039

3 Bezorgvoorraad info

€ 44,95 excl BTW

Fento Kniebeschermers Max 400 PRO Zwart 2st

783422

8 Bezorgvoorraad info

€ 164,31 excl BTW

Rubi Kniebeschermers Gelvulling Zwart

574142

€ 55,31 excl BTW

Fento Kniebeschermers KP400 zwart

726176

€ 119,95 excl BTW

Waarom gebruik je kniebeschermers?

Een kniebeschermer wordt ook wel een kniekussen genoemd. Kniebeschermers zijn onmisbaar in de bouw. Zo voorkom je door gebruik te maken van kniebeschermers knie- en rugklachten. Kort samengevat gebruik je kniebeschermers om:

 • Je knieën te beschermen tegen stoten;
 • Je knieën te beschermen bij lang op de grond werken.

Wat zijn de beste kniebeschermers?

Wanneer je kniebeschermers gaat kopen zijn er twee factoren waar je rekening mee moet houden:

 • Het aantal keren dat je per dag knielt en opstaat
 • Hoe lang je aaneengesloten op je knieën zit

Wat zijn dan de beste kniebeschermers? Een goede kniebeschermers blijft altijd op zijn plek zitten en beschermt niet alleen de knieschijf maar ook het gebied er omheen.

De juiste kniebeschermer bij jouw werkzaamheden

Om de beste kniebeschermers of kniekussens te kiezen heeft Bouwmaat een makkelijk overzicht gemaakt waarin in één oogopslag duidelijk wordt welke soort kniebeschermer past bij jouw werkzaamheden

WerkzaamhedenSoort kniebeschermer
 • Binnenwerk
 • Incidenteel knielen
Lichte en flexibele kniebeschermer
 • Af en toe knielen
 • Weinig tijd op je knieën werken
Allround kniebeschermers
 • Vaak knielen en opstaan
 • Lange periodes op je knieën werken
Heavy-duty kniebeschermers met sterke schokabsorptie

Werkbroeken en kniebeschermers

Ook je werkbroek heeft invloed op de keuze voor een kniebeschermer. Om de perfecte pasvorm van je kniebeschermers te vinden is het dus ook goed om even kritisch naar je werkbroek te kijken. Ga bijvoorbeeld ook eens op je knieën zitten wanneer je een werkbroek past. Ben je aan het werk en trek je steeds aan je broekspijp om je kniebeschermers op de juiste plek te krijgen? Dan kan dit weer een indicatie zijn dat je werkbroek te groot is.

Zijn de kniebeschermers geschikt voor jouw werkbroek?

Sommige werkbroeken hebben de mogelijkheid om een kniebeschermer of kniekussen in te schuiven. Niet alle kniebeschermers kunnen in elke werkbroek worden gebruikt. Zo kan het combineren van verschillende merken het beschermingsniveau beïnvloeden. Kijk dus altijd goed wanneer je nieuwe kniebeschermers aanschaft of deze goed te combineren zijn met jouw werkbroeken en andersom.

Certificering: klasse en type

Kniestukken gecertificeerd volgens EN 14404 bieden de drager bescherming tijdens het werken op de knieën. De kniebeschermers worden onderverdeeld in een aantal klassen en typen.

Klasse

KlasseNormaal gebruik
Klasse 0Effen vloeren
Klasse 1Effen of oneffen vloeren. Beschermt tegen impact van minstens (100 ± 5) N.
Klasse 2Effen of oneffen vloeren onder moeilijke omstandigheden Beschermt tegen impact van minstens (250 ± 10) N.

Type

TypeVariant
Type 1Losse kniestukken, worden rond het been worden vastgemaakt
Type 2Losse kniestukken in de vorm van schuimrubber of andere opvulling, worden opgeborgen in kniezakken op de benen, of vastgemaakt aan de broek.
Type 3Kniestukken die niet aan het lichaam vastgemaakt zijn, maar zodanig geplaatst zijn dat de gebruiker ermee kan voortbewegen.
Type 4Kniestukken die deel uitmaken van een geheel met extra functies, zoals een steun om zich aan recht te trekken of kniestoel. De kniestukken kunnen aan het lichaam worden vastgemaakt of los gebruikt worden.

Merken

In het assortiment van Bouwmaat vind je kniebeschermers van de volgende merken:

 • Fento
 • Cerva
 • CRV
 • Mascot
 • Rubi

Tips voor onderhoud

Uiteraard wil je dat kniebeschermers zo lang mogelijk mee gaan. Wij hebben een aantal tips om zo lang mogelijk plezier te kunnen hebben van jouw kniebeschermers.

 • Ga je jouw werkbroek wassen? Haal de kniebescherming dan uit de broek.
 • Was de kniebeschermers met de hand en stop deze niet in de wasmachine.
 • Kniebeschermers kunnen niet goed tegen agressieve wasmiddelen of heet water. Gebruik deze dus niet.
 • Zitten er scheuren of barsten in de kniebeschermers? Of veren de kniebeschermers niet meer terug naar hun oorspronkelijke vorm? Koop dan nieuwe kniebeschermers.

Kniebeschermers online kopen of in de vestiging

Heb jij de kniebeschermers gevonden die je nodig hebt voor jouw werkzaamheden en die passen bij jouw werkbroek? Kniebeschermers bestellen doe je eenvoudig en snel op Bouwmaat.nl of koop je kniebeschermers in een vestiging bij jou in de buurt.

Hoe vaak koop je kniebeschermers?

In principe geldt: zitten er scheuren of barsten in de kniebeschermers? Of veren de kniebeschermers niet meer terug naar hun oorspronkelijke vorm? Koop dan nieuwe kniebeschermers. Inspecteer je kniebeschermers dus regelmatig. Een goede vuistregel om daarnaast te volgen: koop je een nieuwe werkboek? Koop dan ook nieuwe kniebescherming die past bij de broek.

Persoonlijk advies nodig?

Heb je nog vragen over kniebeschermers of over welke kniebeschermers het beste passen bij jouw type werkzaamheden? Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.