Lateien kopen

Er zijn resultaten

Lateien kopen? Bij Bouwmaat vind je een groot aanbod aan lateien van verschillende materialen. Zo vind jij altijd de lateien die je nodig hebt voor jouw klus. Maar wat zijn lateien? Waar gebruik je lateien voor? En welke type lateien heb je?

Wat zijn lateien?

Een latei is een draagconstructie welke ervoor zorgt dat de belasting boven een raam of deur wordt overgebracht op de gedeeltes ernaast. Een latei vind je dus boven een raam of deur en kan zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde worden geplaatst.

Welke type lateien heb je?

Binnen Bouwmaat vind je drie verschillende typen lateien: betonlateien, baksteenlateien en stalen lateien.

Betonlateien

Betonlateien worden vaak gebruikt in combinatie met kalkzandsteen bij een binnenmuur. Welke lateien je gebruikt voor jouw klus is onder andere afhankelijk van de locatie van jouw klus (binnen of buiten), maar ook van de overige bouwmaterialen.

Bekijk alle betonlateien >

Baksteenlateien

Baksteenlateien worden vaak gebruikt in combinatie met keramische snelbouwblokken bij een binnenmuur.

Bekijk alle baksteenlateien >

Stalen lateien

Stalen lateien worden gebruikt met diverse materialen, maar wel veelal bij een buitenmuur.

Bekijk alle stalen lateien >

Lateien online kopen of in de vestiging

Heb je de lateien gevonden die je zocht? Bestel je lateien eenvoudig online of koop je lateien in een vestiging bij jou in de buurt. Heb je nog vragen over lateien of over de verschillende type lateien? Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.