Geluidsisolatie kopen

Geluidsisolatie kopen? Bij Bouwmaat hebben we een uitgebreid aanbod aan geluidsisolatieproducten voor verschillende situaties. Of je nu wilt voorkomen dat je last hebt van geluidsoverlast van buiten of je wilt een ruimte beter afschermen voor geluid, bij ons vind je het juiste product.

3 resultaten

product image
Meer=Minder
In prijs verlaagd

Bouwmaat Geluidsisolatie Iso Reduce 1000x500x35 mm 4st/pak 2 m²

740425
85 Bezorgvoorraad

€ 29,98 excl BTW

€ 28,18 v.a. 30 stuks

product image
Meer=Minder

MG Miofoam® Geluidsabsorptie Rd0,63 1200x500x25 mm 2 stuks 1,2 m²

754027
43 Bezorgvoorraad

€ 14,34 excl BTW

€ 13,47 v.a. 30 stuks

Fonofive® Vloerisolatie akoestisch 15 m2

574126
0 Bezorgvoorraad

€ 126,50 excl BTW

Geluidsisolatie kopen? Bij Bouwmaat hebben we een uitgebreid aanbod aan geluidsisolatieproducten voor verschillende situaties. Of je nu wilt voorkomen dat je last hebt van geluidsoverlast van buiten of je wilt een ruimte beter afschermen voor geluid, bij ons vind je het juiste product.

Wat is geluidsisolatie?

Geluidsisolatie is een manier om geluid te dempen of te verminderen. Dit kan zowel binnen als buiten het huis zijn. Geluidsisolatie is bijvoorbeeld handig als je wilt voorkomen dat je last hebt van geluidsoverlast van buiten, zoals het verkeer op de weg of de buren. Het kan ook gebruikt worden om ruimtes beter af te schermen voor geluid, zoals een muziekkamer of homecinema.

Wat is het verschil tussen thermische en akoestische geluidsisolatie?

Als je op zoek bent naar geluidsisolatie, is het belangrijk om te weten dat er twee soorten geluidsisolatie bestaan: thermische en akoestische geluidsisolatie. Het verschil tussen deze twee soorten ligt in het doel ervan.

Thermische geluidsisolatie

Thermische geluidsisolatie is gericht op het behouden of reguleren van de temperatuur in een ruimte. Dit wordt vaak gebruikt in woningen om warmteverlies te voorkomen in de winter en om de hitte buiten te houden in de zomer. Thermische geluidsisolatie kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van glaswol of steenwol en wordt vaak gebruikt in muren, vloeren en plafonds.

Akoestische geluidsisolatie

Akoestische geluidsisolatie daarentegen is gericht op het dempen of verminderen van geluid. Dit kan zowel binnen als buiten het huis zijn, bijvoorbeeld om geluidsoverlast te voorkomen of om een ruimte beter af te schermen voor geluid. Akoestische geluidsisolatie kan gemaakt zijn van materialen zoals spaanplaat of gipsplaat en kan worden gebruikt in muren, vloeren, plafonds, deuren en ramen.

Geluidsisolatie voor verschillende situaties

Bij Bouwmaat hebben we geluidsisolatie voor verschillende situaties. Zo hebben we isolatiematerialen voor het isoleren van muren, vloeren en plafonds. We hebben ook producten voor het isoleren van deuren en ramen, zodat je niet alleen het geluid van buiten tegenhoudt, maar ook het geluid binnen in huis.

Materialen geluidsisolatie

We hebben verschillende soorten materialen voor geluidsisolatie, afhankelijk van de situatie waarvoor je het nodig hebt. Zo hebben we onder andere glaswol, steenwol, spaanplaat en gipsplaat. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen wat betreft geluidsisolatie, dus we helpen je graag bij het kiezen van het juiste product voor jouw situatie.

Hoe geluidsisolatie plaatsen?

Als je geluidsisolatie wilt plaatsen, is het belangrijk om te weten hoe je dit op de juiste manier kunt doen. Hieronder geven we enkele tips voor het plaatsen van geluidsisolatie:

 1. Kies het juiste product:
  Het is belangrijk om te weten welk type geluidsisolatie je nodig hebt en welk materiaal het beste bij jouw situatie past. Bijvoorbeeld, als je wilt voorkomen dat je last hebt van geluidsoverlast van buiten, heb je andere producten nodig dan als je wilt voorkomen dat geluid binnen in huis doordringt naar een andere ruimte.
 2. Zorg voor een goede ondergrond:
  Voordat je begint met het plaatsen van de geluidsisolatie, is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je oude verf verwijdert of oneffenheden wegwerkt. Zo krijg je het beste resultaat.
 3. Gebruik de juiste gereedschappen:
  Het plaatsen van geluidsisolatie vereist vaak specifiek gereedschap, zoals een mes of een zaag. Zorg ervoor dat je dit gereedschap bij de hand hebt voordat je begint met het plaatsen van de geluidsisolatie.
 4. Volg de aanwijzingen op het product:
  Het is belangrijk om de aanwijzingen op het product zorgvuldig te lezen voordat je begint met het plaatsen van de geluidsisolatie. Zo weet je zeker dat je het op de juiste manier doet en krijg je het beste resultaat.

Geluidsisolatie online bestellen

Je kunt gemakkelijk en snel geluidsisolatie bestellen bij Bouwmaat via onze website. We hebben een uitgebreid aanbod van geluidsisolatieproducten, dus je vindt altijd iets dat bij jouw situatie past. Heb je nog vragen over geluidsisolatie? Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.