VELUX dakramen, dakkapellen, lichtkoepels & meer

VELUX creëert al meer dan 75 jaar een betere leefomgeving door te zorgen voor daglicht en frisse lucht door het dak. De producten van VELUX helpen bij het creëren van een gezond en duurzaam binnenklimaat om in te werken, wonen of leren. VELUX biedt dan ook een groot assortiment aan daglichtoplossingen en services. Hierbij kun je denken aan dakramen, dakkapel serre, lichtkoepels, raamdecoratie, rolluiken, gootstukken en installatieproducten en intelligente bedieningssystemen.

Ook bij Bouwmaat mag het assortiment van VELUX natuurlijk niet ontbreken. Op Bouwmaat.nl vind je slechts een deel van het assortiment van VELUX. Ga naar jouw Bouwmaat vestiging en vraag naar de vele mogelijkheden.

28 resultaten

VELUX Dakvenster GGL CK02 2070 grenenhout 55x78 cm wit gelakt 1 stuk FSC Mix Credit

591454

22 Bezorgvoorraad info

€ 325,82 excl BTW

VELUX Dakvenster GGL MK04 2070 grenen 78x98 cm wit gelakt 1 stuk FSC Mix Credit

584716

15 Bezorgvoorraad info

€ 394,91 excl BTW

VELUX Dakvenster GGL SK06 2070 grenen 114x118 cm wit gelakt 1 stuk FSC Mix Credit

591482

20 Bezorgvoorraad info

€ 528,00 excl BTW

VELUX Dakvenster GGU MK04 0070 polyurethaan 78x98cm wit vochtbest. 1st 100% PEFC

584731

16 Bezorgvoorraad info

€ 498,91 excl BTW

VELUX Waterkerende Manchet BFX MK04 polypropyleen 78x98 cm antracietgrijs

581356

12 Bezorgvoorraad info

€ 28,36 excl BTW

VELUX Dakvenster GGU CK02 0070 polyurethaan 55x78cm wit vochtbest 1st 100% PEFC

706761

12 Bezorgvoorraad info

€ 412,37 excl BTW

VELUX Dakvenster GGU SK06 0070 polyurethaan 114x118cm wit vochtbest 1st 100%PEFC

591512

11 Bezorgvoorraad info

€ 666,91 excl BTW

VELUX Manchet BFX SK06 polypropyleen 114x118 cm antracietgrijs

581343

21 Bezorgvoorraad info

€ 32,73 excl BTW

VELUX Dakvenster GGL UK04 2070 grenen 134x98 cm wit gelakt 1stuk FSC Mix Credit

706728

15 Bezorgvoorraad info

€ 566,54 excl BTW

VELUX Renovatiegootstuk MK04 aluminium 78x98 cm ombergrijs

581364

4 Bezorgvoorraad info

€ 94,55 excl BTW

VELUX Dakvenster GGL MK06 2070 grenenhout 78x118 cm wit gelakt 1 stuk FSC Mix Credit

706593

1 Bezorgvoorraad info

€ 429,09 excl BTW

VELUX Renovatiegootstuk SK06 aluminium 114x118 cm ombergrijs

581365

10 Bezorgvoorraad info

€ 125,82 excl BTW

velux-dakramen-2023

VELUX dakramen

Daglicht en frisse lucht toevoegen aan een ruimte onder het hellende dak, dat kan in een handomdraai met VELUX dakramen. Door de verschillende maten, toepassingsmogelijkheden en afwerking kun je je klant voor iedere situatie het juiste advies geven. Van een tuimel- en uitzettuimelvenster voor eenvoudige handmatige bediening via elektrische oplossingen met VELUX INTGRA® dakramen, tot volledig geautomatiseerde ventilatie met het VELUX ACTIVE klimaatbeheerssysteem.

Wil je klant meer licht? Kies dan voor het koppelen van twee of meerdere dakramen en creëren met een daglichtsysteem een droomzolder.

VELUX dakkapel serre

Heb je een klus waarbij een donkere zolder getransformeerd moet worden tot een comfortabele slaap- of werkkamer met voldoende daglicht en frisse lucht? De VELUX dakkapel serre is hiervoor dé oplossing om aan klanten te adviseren! Vergeleken met traditionele dakramen biedt deze variant op de dakkapel veel meer lichtinval doordat de horizontale zijde ervan ook voorzien is van dakramen. Hiermee krijgt de verdieping of kamer een veel ruimtelijker effect. De dakkapel serre is in de meeste gevallen vergunningsvrij te plaatsen, waardoor je jouw klant het nodige papierwerk bespaart. Twijfelt de klant over de plaatsing? Met de VELUX My Daylight app kan eenvoudig het effect van de verbouwde ruimte worden bekeken, nog voordat deze heeft plaatsgevonden!

De VELUX dakkapel serre kan binnen één werkdag volledig gemonteerd worden. Het complete pakket aan onderdelen neem je eenvoudig mee naar de kamer of verdieping waar gewerkt moet worden, zonder dat er een kraan aan te pas moet komen. Van binnenuit wordt de dakkapel serre vervolgens gemonteerd, wat vanaf het openzagen van het dak tot en met de afwerking op dezelfde werkdag is uit te voeren. Zo voorzie je de klant van een bijna geheel nieuwe, volwaardige verdieping vol met daglichtinval en frisse lucht in een dag!
velux-dakkapel-serre-2023
velux-lichtkoepel-gebogen-glas-2023

VELUX koepel gebogen glas

De lichtkoepels van VELUX met gebogen glas laten meer daglicht binnen dan bijvoorbeeld een vlakglas lichtkoepel en zijn een moderne toevoeging op het dak. Dankzij de Curve Tech technologie glijdt regenwater eenvoudig van de koepel af en blijft het zicht naar buiten toe helder. Ook laat deze gebogen koepel meer daglicht door vergeleken met de VELUX vlak glas lichtkoepel. Door zijn bijzondere vorm is dit product een fraaie aanwinst op het dak en zorgt het voor een eigentijdse, frisse uitstraling. Dit alles maakt het een product dat je je klant kunt adviseren wanneer hij of zij geïnteresseerd is in een kwalitatief goede oplossing om meer daglicht binnen te krijgen die ook nog eens past bij de (moderne) uitstraling van het huis.

Er is echter nog een goede reden waardoor je de VELUX koepel gebogen glas als een goede oplossing kunt adviseren aan de klant. Het materiaal van de opstand is gemaakt van isolerend PVC en de glasplaat is van HR++ kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat warmte binnen blijft en de lichtkoepel geen zwakke plek vormt in de isolatie van de woning. Daarmee is de koepel gebogen glas ook een uiterst duurzame keuze die bijdraagt aan een gezond binnenklimaat.

Revolutionaire lichtkoepel met uniek ontwerp

De VELUX lichtkoepel gebogen glas is voorzien van CurveTech™ technologie, een innovatieve schaal van gebogen glas van rand tot rand, waardoor regenwater eenvoudig wordt afgevoerd. De eerste lichtkoepel van gebogen glas, waardoor montage op 0° mogelijk is. Combineer met de gemakkelijk te installeren buitenzonwering en raamdecoratie voor een optimaal binnenklimaat. Alle VELUX lichtkoepels komen in aanmerking voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen®, hebben een uitstekende isolatiewaarde van 1,2 Uw en optimale geluidsreductie.
velux-lichtkoepels-2023
velux-raamdecoratie-2023

Pick&Click!™ VELUX raamdecoratie

VELUX raamdecoratie is er in alle soorten en maten. Zo heb je speciale VELUX raamdecoratie voor dakramen en lichtkoepels. Het monteren van raamdecoratie was nog nooit zo eenvoudig! Met het VELUX Pick&Click!™-systeem bevestig je de verschillende typen VELUX raamdecoratie snel en efficiënt. De voorgemonteerde montageblokjes waar de decoratie in wordt 'geklikt' zitten vanaf de fabriek standaard gemonteerd op ieder type VELUX dakraam. De montage van de VELUX raamdecoratie is vervolgens een klus die je probleemloos uitvoert. In slechts enkele minuten 'klik' je het systeem op zijn plaats. De snelle montage is niet alleen prettig voor jezelf omdat je zo meer klussen kunt uitvoeren, ook de klant zal blij zijn dat de montage snel verloopt en hij er weinig hinder van ondervindt.

Door de korte montagetijd kan de decoratie ook direct na het plaatsen van een dakraam worden uitgevoerd, waarmee het complete eindresultaat in één keer aan de klant wordt geleverd, zonder dat meerdere afspraken nodig zijn. Een extra fijne service voor je klant is daarnaast fabrieksgarantie van drie jaar die VELUX garandeert op producten zoals raamdecoratie, buitenzonweringen, insectenhorren, rolluiken etc..

VELUX rolluiken voor optimale energie-efficiënte en totaal wooncomfort!

VELUX rolluiken zijn de perfecte oplossing voor zo goed als volledige verduistering, optimale warmtewering en betere isolatie. Daarmee is het binnenklimaat volledig te reguleren en bovendien wordt het geluid van regen en hagel gereduceerd. Een rolluik is eenvoudig te bedienen (rolluiken zijn zowel handmatig als op afstand bediend verkrijgbaar) en te monteren. Een complete oplossing voor het beste wooncomfort.

VELUX rolluiken voor optimale energie-efficiënte en totaal wooncomfort!
 • Zorgen voor optimale verduistering
 • Houden tot wel 90% van de zonnewarmte buiten
 • Verbeteren de isolatie met wel 14%
 • Verminderen het geluid van regen en hagel
velux-rolluiken-2023
velux-gootstukken-en-installatieproducten-2023

Gootstukken & installatieproducten

Vanaf 1 maart 2023 worden alle standaard gootstukken van VELUX geleverd inclusief waterkerend manchet (BFX) en zijn er twee nieuwe gootstukkensets toegevoegd aan het assortiment van VELUX. Deze twee nieuwe gootstukkensets van VELUX bevatten alles wat je nodig hebt voor een hoogwaardige montage. Kies voor de PRO gootstukkenset (1000) inclusief het vernieuwde waterkerend manchet (BFX) voor een weersbestendige montage. Als je ook isolatie wilt toevoegen, kies dan voor de PRO+ gootstukkenset (2000), die naast het waterkerend manchet (BFX) ook een isolatieframe (BDX) bevat. Naast wijzigingen aan het assortiment zijn er ook verbeteringen doorgevoerd die helpen bij een efficiënter montageproces.

Intelligente bedieningssystemen: een comfortabel binnenklimaat vanuit je handpalm

Benut het volledige potentieel van VELUX elektrische dakramen, rolgordijnen en rolluiken met VELUX intelligente bedieningssystemen: verschillende slimme oplossingen waarmee je eenvoudig jouw binnenklimaat kunt reguleren zodat je optimaal profiteert van de voordelen van daglicht en frisse lucht.

VELUX biedt een compleet assortiment aan intelligente bedieningssystemen die voldoen aan elke behoefte. Van het eenvoudig bedienen van elektrische producten tot een volledig geautomatiseerde oplossing voor een optimaal binnenklimaat met VELUX ACTIVE.

VELUX Touch

Nieuw in het assortiment is VELUX Touch. Elk elektrisch dakraam, rolgordijn, buitenzonwering en rolluik is binnen handbereik. Laat frisse lucht binnen als je daar behoefte aan hebt, bescherm je huis tegen de brandende zon of sluit de rolgordijnen als je een film kijkt: alles met één afstandsbediening.
 • Eenvoudig groeperen van producten
 • Eenvoudige bediening van meerdere elektrische producten
 • Snelle en eenvoudige toegang tot veelgebruikte functies
 • Toegankelijk voor alle bewoners
 • Ventilatietimer om snel te luchten
 • Niet afhankelijk van wifi
velux-touch
velux-rewards-2023

VELUX Rewards

Beloond worden voor het gebruik van kwaliteitsproducten tijdens je klus? Het kan met het VELUX Rewards-programma! Op ingekochte producten van VELUX (uitgezonderd gootstukken, toebehoren en blank afgelakte dakramen)kun je zogenaamde Rewards verzamelen.

Hoe werkt dit?
 1. Registreer jezelf op de website van VELUX Nederland als montagebedrijf.
 2. Upload de inkoopfactuur en ontvang VELUX Rewards op alle door jouw ingekochte VELUX producten.
 3. De verdiende Rewards punten mag je als bedrag in euro's je online of in winkels besteden bij onder andere de Media Markt, Bol.com en de Bijenkorf.
VELUX kondigt voor de rest van dit jaar nog meer promoties aan rond het Rewards-programma, dus houd www.velux.nl/rewards in de gaten. Vakwerk afleveren was nog nooit zo leuk!