Tegelprofielen kopen

Er zijn resultaten

Tegelprofielen kopen? Met een tegelprofiel zorg je voor een mooie afwerking van de vloer of wand. Daarnaast bescherm je de wandtegels of vloertegels tegen stoten, splinteren en barsten. Bij Bouwmaat vind je tegelprofielen in verschillende maten, diktes en van diverse merken.

Wat is een tegelprofiel?

Een tegelprofiel is een profiel van metaal of kunststof dat je tussen de voegen of bijvoorbeeld aan het einde van een oppervlakte kunt bevestigingen. De functie van een tegelprofiel is tweeledig:

  1. Afwerking
  2. Bescherming

Profielen zijn voor wanden wat plinten zijn voor vloeren. Namelijk de finishing touch. Daar waar een bijkomend voordeel van plinten is dat ze het stof en vuil tegenhouden, zorgen tegelprofielen nog voor extra versteviging en fixatie van de omliggende tegels. Wil je tegelprofielen om een moderne en strakke uitstraling te creëren of juist ter versteviging of om de hoeken te beschermen tegen slijtage? Sommige tegelprofielen zijn ook uitermate ideaal om als matomranding te gebruiken, bijvoorbeeld op de overgang van de deurmat naar een houten vloer of tegels.

Welk tegelprofiel heb ik nodig voor mijn klus?

De keuze is reuze als het gaat om tegelprofielen. Allereerst zijn er natuurlijk hoekprofielen en rechte profielen. Hoekprofielen vormen vaak een bescherming en extra versteviging van de twee aangrenzende oppervlakken en zijn verkrijgbaar in kwartronde of vierkante vorm.  Per vorm zijn de tegelprofielen afgestemd op de verschillende tegeldiktes waarmee wordt gewerkt. Het profiel dat je nodig hebt zit er dus altijd bij. Alleen is het aan jou om de vorm, het materiaal en de kleur te selecteren. Voor de kleur kun je kiezen voor zuiverwit pvc (kunststof), (geanodiseerd) aluminium of geborsteld roestvrijstaal. Let wel dat het merendeel van deze profielen niet geschikt is voor zwembaden of andere omgevingen waar veelvuldig chemische stoffen voorkomen.

Merken

Bij Bouwmaat vind je tegelprofielen van diverse A-merken.

Tegelprofielen kopen bij Bouwmaat

Bij Bouwmaat vind je een uitgebreid assortiment aan tegelprofielen van de beste merken. Werk de wand- en vloertegels van jouw klant netjes af met een tegelprofiel. Bestel direct online op Bouwmaat.nl of kom naar jouw Bouwmaat vestiging. Wil je meer weten over tegelprofielen? Lees meer op Alles.bouwmaat.nl.