Steigerconfigurator

In slechts drie stappen vind je met de Altrex steigerconfigurator de steiger die het beste bij jou past! De Altrex steigerconfigurator helpt je een passende steiger te vinden.

Begin met ontwerpen

Stap 1: Vind de steiger die bij jouw klus past

Aan de hand van vijf specificaties vind je eenvoudig en snel de steiger die past bij jouw klus.

1. Werkhoogte

Selecteer de gewenste werkhoogte. De werkhoogte wordt berekend aan de hand van de platformhoogte van de steiger plus 2 meter.

2. Breedte platform

Weinig ruimte om een steiger te plaatsen? Kies dan voor een smalle steiger (0,75 m, enkel platform). Heb je meer werkruimte nodig kies dan voor een brede steiger (1,35 m, dubbel platform).

3. Opbouw

Ben je vaak alleen aan het werk? Altrex heeft steigers ontwikkeld die door 1 persoon opgebouwd mogen worden. Traditionele steigers moeten met 2 personen worden opgebouwd.

4. Steigertype

De basis van een vouwsteiger (kamersteiger) heeft een vast vouwdeel. Rolsteigers bestaan uit losse onderdelen. Een trapsteiger heeft een trapdeel in de steiger.

5. Steigerserie

Ben je bekend met de steigerseries van Altrex? Kies dan hier jouw serie.

 • image
 • image
 • image

Stap 2: Samenstellen van de steiger & accessoires en onderdelen toevoegen

Nadat je een eerste keuze hebt gemaakt, kan je de steiger in de volgende stap verder naar wens samenstellen. Dit doe je door bijvoorbeeld de werkhoogte, platformlengte, opbouwmethode of aanvullende accessoires en onderdelen te kiezen om nog meer gemak te ondervinden van jouw steiger. Kies voor het Quick Safe systeem om gegarandeerd veilig te werken.

image

Stap 3: Offerte aanvragen

De steiger samengesteld die volledig aan jouw wensen voldoet? Mail de samenstelling naar jezelf, print deze uit of vraag direct een offerte aan. Er wordt dan vrijblijvend contact met je opgenomen om de samenstelling door te nemen, vragen te beantwoorden of de steiger te bestellen.

Ontwerp nu!

Meer over steigers

 • image

  Veilig werken op de steiger met deze handige tips

  Het vallen van grote hoogte is doodsoorzaak nummer één op de bouwplaats. Hoe zorg je voor veilige omstandigheden? Wij geven tips!


  Lees verder

 • image

  Veilig werken op hoogte

  Bij het opbouwen of afbreken van een rolsteiger is het van groot belang om veilig te werken. Helaas gaat het nog te vaak fout.
  Lees verder

 • image

  Vallen van een steiger, hoe kan mij dat overkomen?

  Het is de nachtmerrie van elke vakman, een bedrijfsongeval. Het overkwam het voeger Mario Stoutjesdijk. Mario vertelt zijn verhaal.


  Lees verder

 • image

  Steigeraanhanger; de meest gestelde vragen

  Een aantal belangrijke vragen over de steigeraanhanger van Altrex voor je beantwoord.
  Lees verder