Waterpas kopen? Korte, lange en hoekwaterpassen

Wil jij een waterpas kopen? Bij Bouwmaat verkopen we verschillende waterpassen, geschikt voor elke klus. Of je nou op zoek bent naar een Sola, Stabila of Stanley waterpas of liever kiest tussen een waterpas met laser, digitale waterpassen of speciale waterpassen, zoals een hoekwaterpas of stelwaterpas. Bij Bouwmaat hebben we alles onder één dak en nemen we je graag mee in de diverse waterpassen.

73 resultaten

Sola Architectenwaterpas R100 groen 100x50x115mm

742464
57 Bezorgvoorraad

€ 15,50 excl BTW

BMI Waterpas Eurostar zilver 40 cm

579401
0 Bezorgvoorraad

€ 21,10 excl BTW

BMI Waterpas Eurostar zilver 120 cm

579405
0 Bezorgvoorraad

€ 38,24 excl BTW

Sola Waterpas AV NOVA aluminium 2 libellen nauwkeurigheid 0,5 mm/m 800 mm

158531
0 Bezorgvoorraad

€ 31,99 excl BTW

Sola Waterpas AV NOVA aluminium 2 libellen nauwkeurigheid 0,5 mm/m 600 mm

158515
0 Bezorgvoorraad

€ 30,18 excl BTW

BMI Waterpas Eurostar zilver 60 cm

579402
0 Bezorgvoorraad

€ 26,30 excl BTW

Stanley Zakwaterpas 0-42-130

602667
33 Bezorgvoorraad

€ 6,10 excl BTW

Sola Waterpas AV NOVA aluminium 2 libellen nauwkeurigheid 0,5 mm/m 1200 mm

241651
45 Bezorgvoorraad

€ 41,79 excl BTW

Stanley Fatmax Pro 3-delige waterpas-set XTHT0-43119 (60, 120 en 180 cm) in etui

779190
0 Bezorgvoorraad

€ 149,00 excl BTW

Milwaukee Waterpas Billet torpedo

740087
20 Bezorgvoorraad

€ 32,80 excl BTW

Sola Waterpas AV NOVA aluminium 2 libellen nauwkeurigheid 0,5 mm/m 1000 mm

158558
101 Bezorgvoorraad

€ 36,94 excl BTW

Sola Lijnwaterpas kunststof UZ 80 mm

336130
44 Bezorgvoorraad

€ 6,14 excl BTW


Met een waterpas kun je gemakkelijk en precies bepalen of een oppervlakte vlak/recht is (waterpas). Naast een horizontale meting kan een waterpas in de meeste gevallen meten of iets verticaal of diagonaal recht is. De meeste waterpassen in het assortiment van Bouwmaat zijn gemaakt van hout, metaal of kunststof.

Waterpas merken

Wanneer je een waterpas wilt gaan kopen heb je bij Bouwmaat de keuze uit diverse merken waterpassen. Wij hebben onder andere waterpassen van de merken Sola, Stabila en Stanley. Allemaal professionele merken die weten wat jij als vakman wilt.

 • waterpassen-sola

  Sola

  Een SOLA waterpas is een precisie-meetinstrument en aan een optimale meetnauwkeurigheid voor de doelgroep wordt dan ook géén concessie gedaan. Op ALLE SOLA waterpassen staat de meet-nauwkeurigheid vermeld, zowel in de normale positie als bij omslagmeting. SOLA waterpassen zijn o.a. voorzien van de gepatenteerde FOCUS libellen voor 4 x sneller, beter en nauwkeuriger aflezen. Trouwens door voortdurend innovatieve verbeteringen stelt SOLA je in staat beter en gemakkelijker te werken. Onze passie zorgt voor het optimale product voor jouw werk.

 • waterpassen-stabila

  Stabila

  Als gevolg van het unieke STABILA montageproces van de libel krijg je 10 jaar garantie op alle Stabila waterpassen. Het onderscheidende kenmerk van het montagesysteem is dat de libel in een door STABILA ontwikkelde libelblokhouder wordt gegoten, zodat deze spanningsvrij, maar volledig onverplaatsbaar is. De libelhouder wordt op zijn beurt in het waterpasprofiel gestoken op een manier die elke beweging verhindert. De libel en het profiel zijn verlijmd en permanent op elkaar afgestemd, waardoor de nauwkeurigheid van de meting consequent wordt gegarandeerd.

 • waterpassen-stanley

  Stanley

  Het merk Stanley staat voor echte kwaliteit en is een zeer innovatief merk als het aankomt op handgereedschap, opbergsystemen en diverse accessoires, waaronder waterpassen. Met de herkenbare zwart/gele kleuren is Stanley een veel gezien merk in de gereedschapskoffer. De innovatie wordt onder andere bewezen door de slimme Stanley Smart connect-app. Heb jij Stanley gereedschap met Bluetooth? Verzend heel gemakkelijk gegevens van je tools naar je smartphone. Heb je traditioneel gereedschap zonder Bluetooth? De gegevens van de metingen die je doet kun je handmatig invoeren.

Digitale waterpas

Een digitale waterpas beschikt over een elektronische module waarop men het resultaat van de meting digitaal, dus in cijfers, uit kan lezen. Een digitaal waterpas wordt vaak gebruikt om hoeken te meten of bij het plaatsen van keukens om met behulp van het akoestisch signaal de kastjes te stellen.

Weetje: Elke digitale waterpas dient voor elke klus door de gebruiker gecalibreerd te worden.

Lange waterpassen (1 tot 2 meter)

Waterpassen kunnen lang of kort zijn en je hebt ook uitschuifbare waterpasmodellen. De keuze voor de lengte van jouw waterpas is afhankelijk van het gebruik van de waterpas. De keuze voor de lengte is afhankelijk van het oppervlak wat je moet meten. Kleine oppervlakken meet je dus met een korte waterpas en grote oppervlakken met een lange waterpas. Een list van diverse maten zijn onder andere:

 • 100 cm / 1 meter
 • 120 cm
 • 150 cm / 1,5 m
 • 180 cm
 • 200 cm / 2000 mm

Speciale waterpassen

Naast de 'standaard' waterpassen, waarbij je hoogteverschillen van oppervlakten kunt meten, zijn er ook diverse andere, speciale waterpassen op de markt. Ben je net op zoek naar dat enige handige instrument dat jouw werk makkelijker gaat maken? Kijk dan eens naar het assortiment:

 • Hoekwaterpassen
 • Strijklatten met libel
 • Stelwaterpassen
 • Kleine of mini waterpas
 • waterpas-1

  Hoekwaterpas

  Met een nauwkeurige meter is het mogelijk gemakkelijk hoeken te meten. Je kunt met behulp van bijvoorbeeld een laser alle gewenste hoeken projecteren. Zo krijg je altijd een zeer nauwkeurig resultaat en een zeer accurate berekening.

 • waterpas-2

  Strijklatten met libel

  Een strijklat, ook wel rij of afrijlat genoemd, wordt gebruikt voor het accuraat en precies afrijen of egaliseren van muren en vloeren. Naast het gelijkmaken van vloeren en wanden is een strijklat ook zeer geschikt voor bestratingswerkzaamheden, zoals het egaliseren van een zandbed. Een strijklat kan verschillende maten hebben, afhankelijk van jouw werkzaamheden. Daarnaast heb je de keuze uit afrijlatten met handgrepen en/of waterpaslibellen.


 • waterpas-3

  Stelwaterpas

  Een stelwaterpas is een waterpas met aan beide zijden voetjes/blokjes op het meetvlak. Met een stelwaterpas worden (metsel)profielen verticaal waterpas gezet. Omdat een profiel nooit helemaal recht is, kan een standaard waterpas niet vlak tegen het profiel worden aangehouden. Stelwaterpassen worden ook gebruikt wanneer er in kozijnen al beslag is gemonteerd. Je kunt er dan gemakkelijk overheen meten. De lengtes liggen tussen de 1 en 2 meter, maar de meest gebruikte stelwaterpas is verreweg 180 cm.


 • waterpas-4

  Kleine of mini waterpas

  Liever een handig, compact model? Kies dan voor een kleine waterpas. Deze miniwaterpassen zijn makkelijk mee te nemen en passen in vrijwel iedere gereedschapskoffer.

ophangsysteem Stabila waterpassen

Waterpas bestellen of kopen in de vestiging

Heb jij de waterpas gevonden die je nodig hebt voor jouw klus? Een waterpas bestellen doe je eenvoudig en snel op Bouwmaat.nl. Uiteraard kun je ook een waterpas kopen bij je bezoek aan één van onze Bouwmaat vestigingen door heel Nederland.

Heb je een vraag over waterpassen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan je graag te woord.