Makita: gereedschap van hoogwaardige kwaliteit

Makita gereedschap staat voor kwaliteit. Kwaliteit is voor Makita meer dan een kenmerk, het is een passie en een filosofie die 100 jaar geleden ontstond. Ruim 500 ingenieurs werken iedere dag aan verbeteringen en nieuwe machines om deze kwaliteit te kunnen waarborgen. Als vakman moet je namelijk op jouw gereedschap kunnen vertrouwen. Met Makita heb je dan ook superieur, duurzaam en compromisloos elektrisch gereedschap in handen. Van een Makita reciprozaag, cirkelzaag of boormachine tot een Makita zaagtafel, schroefautomaat of combihamer: bij Bouwmaat vind je een compleet assortiment aan Makita gereedschap.

91 resultaten

Makita Accu BL1850 18 volt 5,0 Ah

599891

1340 Bezorgvoorraad info

€ 95,00

Makita Snellader DC18RC 9,6 volt - 18 volt

584917

2 Bezorgvoorraad info

€ 65,00

Makita Haakse slijper DGA504ZJ 125 mm 18 volt

589857

6 Bezorgvoorraad info

€ 176,52

Makita Decoupeerzaag D-grip DJV182ZJ 18 volt

602199

2 Bezorgvoorraad info

€ 227,80

Makita Accu Schroefboormachine DDF484ZJ 18 volt

711463

15 Bezorgvoorraad info

€ 121,68

Makita Haakse slijper 9558HNRGK2 125 mm 230 volt

602398

5 Bezorgvoorraad info

€ 107,67

Makita Slagschroevendraaier DTD153ZJ 18 Volt

709018

4 Bezorgvoorraad info

€ 140,44

Makita DMR115 Bouwradio met Bluetooth en DAB, DAB+ en FM

761117

1 Bezorgvoorraad info

€ 219,00

Makita Combihamer DHR242ZJW

752359

8 Bezorgvoorraad info

€ 313,50

Makita Multitool DTM51ZJX3

586773

2 Bezorgvoorraad info

€ 218,22

Makita Combiboorhamer HR2631FTJ 800 watt 230 volt

577191

14 Bezorgvoorraad info

€ 236,88

Makita Brad 50 mm 1,3x1,6 mm 2000st

751287

2 Bezorgvoorraad info

€ 18,87

Makita gereedschap staat voor kwaliteit. Kwaliteit is voor Makita meer dan een kenmerk, het is een passie en een filosofie die 100 jaar geleden ontstond. Ruim 500 ingenieurs werken iedere dag aan verbeteringen en nieuwe machines om deze kwaliteit te kunnen waarborgen. Als vakman moet je namelijk op jouw gereedschap kunnen vertrouwen. Met Makita heb je dan ook superieur, duurzaam en compromisloos elektrisch gereedschap in handen. Van een Makita reciprozaag, cirkelzaag of boormachine tot een Makita zaagtafel, schroefautomaat of combihamer: bij Bouwmaat vind je een compleet assortiment aan Makita gereedschap.


Kenmerken van Makita

Makita staat niet alleen voor kwaliteit, innovatie en vertrouwen, dit komt ook terug in alle producten van Makita.

Kwaliteit

Door miljoenen vakmannen wordt het merk Makita geroemd om haar kwaliteit. Makita stelt vanaf de oprichting van het merk in 1915 hoge kwaliteitseisen aan haar producten. Ruim 500 ingenieurs werken iedere dag heel hard om deze kwaliteit te waarborgen.

Innovatie

Ook steekt Makita veel tijd in innovatie op het gebied van producten en ondersteuning. Het assortiment van Makita bestaat wereldwijd uit 2000 verschillende topmachines waarvan er in Nederland ongeveer 750 worden aangeboden via de vakhandel.

Vertrouwen

Makita vindt dat jij als vakman je ten alle tijden moet kunnen vertrouwen op jouw gereedschap. Alle gereedschappen van Makita zijn dan ook geproduceerd en getest voor het echte zware werk.


Veilig en gezond werken

Als vakman maak je veel gebruik van elektrisch gereedschap en heb je dus veel te maken met trilling, stof en geluid. Deze factoren kunnen invloed hebben op je gezondheid. Makita heeft een aantal oplossingen om de gevolgen voor je gezondheid te minimaliseren. Zo kan jij veilig en gezond jouw beroep uitoefenen.

Stofvrij werken

Stof komt vrij bij allerlei bewerkingen en komt daardoor op iedere bouwplaats wel voor. Het inademen van schadelijke stoffen kan gevolgen hebben voor je gezondheid. Makita vindt het dan ook van groot belang om vakmannen te informeren over stofvrij werken en alles wat daarmee te maken heeft. Ook heeft Makita een aantal stofzuigers geproduceerd die allemaal een TNO-classificatie hebben gekregen.

  • B-label:
    Deze stofzuigers worden aangeraden bij het bewerken van kwartshoudend materiaal zoals steen en beton (met uitzondering van boorwerkzaamheden tot 16 mm) en zijn tevens geschikt voor het bewerken van hout.
  • D-label:
    Deze stofzuigers worden aangeraden bij het schaven, zagen, schuren en frezen van hout en zijn tevens geschikt voor boorwerkzaamheden in kwartshoudend materiaal tot 16 mm.

Stofvrij werken is tegenwoordig een verplichting. Jouw gereedschap moet aangesloten zijn op een stofzuiger of er moet spraken zijn van een goede stofafzuiging in de ruimte. Is dit niet het geval? Dan riskeer je een boete. Echter ben je niet altijd in de mogelijkheid om opnieuw te investeren in gereedschap dat voldoet aan de stofvrij werken vereisten. Daarom heeft Makita een aantal slimme en betaalbare accessoire op de markt gebracht die eenvoudig gecombineerd kunnen worden met bestaand gereedschap (zowel actuele als oudere machines). Voorbeelden hiervan zijn de stofafzuigset, stofafzuigadapter en stofafzuigkap.

Anti Vibration Technology

Door het werken met elektrisch gereedschap kunnen hand-armtrillingen ontstaan. Makita wil dit voorkomen en heeft daarom een innovatieve technologie ontwikkeld: Anti Vibration Technology (AVT). Deze technologie reduceert trillingen in gereedschap.

De oorsprong van het merk Makita ligt in Japan en ook voor deze technologie ligt hier de oorsprong. In Japan heeft men noodgedwongen ervaring met trillingen bij aardbevingen. De AVT is ontleend aan de trillingsdemping van gebouwen bij aardbevingen. De actieve absortie van vibratie zorgt ervoor dat de machine voelbaar rustiger in de hand ligt. Een contragewicht vangt namelijk de trillingen op. Ook het verhogen van de machineprestatie hebben een positieve invloed op de hoeveelheid trillingen waaraan jij als vakman wordt blootgesteld.

Geluid

Gehoorbeschadiging is één van de meet voorkomende beroepsziekten in Europa. De blootstelling aan schadelijk geluid komt het meeste voor in de bouw. Naast gehoorbeschadiging zorgt schadelijk geluid ook voor een verminderde concentratie dat weer de kwaliteit, productiviteit en veiligheid van het werk op een nadelige manier beïnvloedt. Als vakman kan je hier al rekening mee houden door goede gehoorbescherming te dragen tijdens de klus.

Makita is continu aan het innoveren om het geluid dat de machines produceren te reduceren. De technologieën die zijn gecreëerd voor de trillingen en het stofvrij werken spelen hierbij al een belangrijke rol. Daarnaast voorziet Makita veel nieuwe benzine aangedreven machines met speciale 4-takt motoren die doorgaans een lager geluidsniveau hebben dan de 2-takt motoren.


Lithion-ion accutechnologie

Dat voor Makita innovatie erg belangrijk is zien we ook weer terug als het gaat om accutechnologie. Het merk is voorloper in de ontwikkeling van de lithion-ion accutechnologie. Deze batterijtechnologie is berekend op optimale prestaties voor elke dag. De Li-ion accu boor-/schroefmachine is hiervan een goed voorbeeld. Met minimaal krachtverlies en grote prestaties evenaart deze zijn gesnoerde variant.


Services van Makita

Makita staat voor kwaliteit en duurzaamheid en om vakmannen daar zo goed mogelijk in te voorzien biedt Makita een aantal handige services.

Garantie verlening en accugarantie

Al je jouw Makita Lithium-ion accu's en elektrisch gereedschap binnen vier weken na aankoop registreert, krijg je tot drie jaar garantie op jouw gereedschap. Via Mijn Makita kan je online bij jouw account en daar vind je ook jouw garantiecertificaat. Er is geen verlenging mogelijk voor Ni-Cd accu's, Ni-Cd opladers, lasers, acculampen, benzinegereedschap, luchtgereedschap, compressoren, gastackers en accurate momentsleutels.

Reparaties

Je kan jouw gereedschap gratis inzenden naar Makita. Hier wordt het gereedschap nagekeken en gerepareerd. Het gereedschap wordt ook NEN3140 gekeurd. Vervolgens krijg je jouw machine binnen één werkweek weer terug.

M-pakket (maatpakket)

Met het maatpakket van Makita kan je op maat jouw gereedschapskist samenstellen. Kies dus alleen wat je nodig hebt en maak het voor jezelf gemakkelijk. Kijk op www.makita.nl/campagnes/maatpakket/ voor de mogelijkheden.


Inspiratie, tips en stappenplannen

Bij Bouwmaat vind je alles onder één dak. Zo ook slimme tips, inspiratie en stappenplannen. Hiervoor kan je terecht op Alles.bouwmaat.nl. Ook over Makita is er diverse handige informatie te vinden. Meer weten? Klik hier voor ALLES over Makita!


Geschiedenis

Makita werd in 1915 opgericht in Japan door Mosaburo Makita. Het bedrijf richtte zich op verlichtingsapparatuur, motoren en transformatoren. Na de Tweede Wereldoorlog focuste het bedrijf zich op handgereedschap voor in huis en de tuin en ontwikkelde zich razendsnel dankzij de strenge kwaliteitsstandaard. De focus lag vooral op de ontwikkeling van schaaf-, boor- en zaagmachines. Zo introduceerde Makita succesvol de eerste schaafmachine in 1958 in de hele wereld. Tegenwoordig is het merk niet meer weg te denken in het rijtje elektrische handgereedschappen voor de bouwprofessional.


Makita kopen bij Bouwmaat

Bouwmaat biedt een breed assortiment aan Makita producten. Zowel het gesnoerde gereedschap als de accumachines vind je bij ons. Daarnaast heeft Bouwmaat diverse accessoires en toebehoren van Makita in het assortiment. Hierbij kan je denken aan accu's, laders, beschermkappen, afzuigsystemen en onderstellen.

Makita gereedschap als een Makita reciprozaag of Makita zaagtafel bestel je eenvoudig online of kom naar één van onze Bouwmaat vestigingen. Heb jij vragen over het Makita gereedschap of wil je graag een persoonlijk advies? Onze medewerkers staan je graag te woord.


Wanneer kies je een boorhamer of een klopboormachine?

De onderstaande video legt uit wanneer je een boorhamer of klopboormachine moet kiezen. Gaten boren in beton, steen, hout en metaal. Welke type machine is nu het beste geschikt voor het boren in metaal? Een boorhamer, of een klopboormachine? De boorhamer heeft een hogere slagkracht, dus die zal toch wel......? Ook wordt uitgelegd wat het gevolg is van gebruik van een klopboormachine in beton.