Festool: gereedschap van de hoogste kwaliteit

Er zijn resultaten

Festool is één van de bekendste leveranciers op het gebied van elektrisch handgereedschap en wordt onder professionals geroemd om het robuuste en duurzame elektrische gereedschap. Perfectie is traditie bij Festool en er wordt altijd gestreefd naar de hoogst haalbare kwaliteit. Met de Festool machines wordt jouw werk eenvoudiger en krijg je sneller een perfect eindresultaat!


Typisch Festool: 4 kenmerken

Een ergonomisch design, eenvoudig gebruik en perfectie in kwaliteit staan centraal in de ontwikkeling van de Festool machines. Festool wil jou als vakman trots maken op het werk dat je aflevert. Festool kan aan de hand van vier kenmerken worden omschreven.

1. Veeleisend

Goed gereedschap is niet goed genoeg. Dat is al meer dan 90 jaar het credo van Festool. Altijd een stapje meer zetten. Altijd streven naar perfectie in gereedschap. Veeleisendheid is voor Festool meer dan een kenmerk: het is een passie en de dagelijkse drijfkracht.

2. Kwaliteit

Duitse degelijkheid betekent topkwaliteit en dat is waar Festool voor staat. In de Festool fabrieken in Duitsland worden alle machines uitgebreid getest voordat ze op de markt komen. Bij deze tests staan de vakman en zijn klus centraal. Festool wil altijd precies weten waar de vakman tegenaan loopt zodat Festool machines kan maken die de problemen van de vakman oplossen.

3. Innovatie

Festool heeft een rijke cultuur van uitvindingen in de afgelopen eeuw. Zoals de vlakschuurmachine uit 1951, de combinatie; handcirkelzaag en geleiderail en het slimme DOMINO-verbindingssysteem uit 2006. Mooie en slimme designs die gebruiksvriendelijk en ergonomisch goed werken. Deze continue innovaties zijn geen toevalstreffers maar het resultaat van jarenlang ontwikkelingswerk en ervaring. De medewerkers van Festool zijn uitvinders uit passie en door de betrokkenheid bij de professional en de wil om problemen van de vakman op te lossen zal innovatie altijd centraal blijven staan bij Festool.

4. Systeem

Festool werkt en denkt in systemen. Niet voor niets is het motto van Festool: "Beter in Systeem! Perfect tot in detail." Gereedschappen en accessoires worden tot in het kleinste detail perfect op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor ontstaat er voor jou als vakman een ononderbroken werkproces, waardoor je snel en productief kan werken.


Gereedschap voor iedere toepassing

Festool stelt perfect doordachte elektrische gereedschappen ter beschikking voor professionele vakmannen. De gereedschappen worden gebruikt op verschillende toepassingsgebieden. Hierbij kan je denken aan onder andere timmermannen, meubelmakers en schilders die diverse (renovatie)werkzaamheden uitvoeren.

Houtbewerking

Of je nu gaat zagen, frezen, schuren, schaven of afzuigen: Festool gereedschap is onmisbaar voor iedere meubelmaker. Ook bij de gereedschappen voor houtbewerking staan kwaliteit en veelzijdigheid weer centraal. Met de perfect afgestemde accessoires zorg je voor nog betere prestaties en een nog hogere efficiëntie.

Houtbouw en timmerwerk

Festool biedt voor bijna iedere toepassing als het gaat om timmerwerk de ideale oplossing. Of je nu huizen, trappen, voorgevels of daken bouwt: het begint met het professionele gereedschap van Festool. Van zaagmachines, boren, schroefmachines en schaven tot beitels en slijpmachines: de Festool machines zijn krachtig, robuust en efficiënt.

Schilders

Om een goed eindresultaat van het schilderwerk af te kunnen leveren is de ondergrond van essentieel belang. Of je nu aan de slag gaat met montage, warmte-isolatie, renovatie of droogbouw, de gereedschappen van Festool helpen je verder!

Renoveren en saneren

Ga jij aan de slag met een klus op het gebied van renovatie, sanering of modernisering? Ook dan bieden de gereedschappen van Festool uitkomst! Denk bijvoorbeeld aan saneringsfrezen, mengmachines of doorslijpsystemen. Om gezond en stofvrij te werken biedt Festool daarnaast ook nog een aantal handige, mobiele stofzuigers.

Automotive

Ook voor autospuiterijen biedt Festool een aantal hoogwaardige gereedschappen en systemen om een perfecte oppervlaktekwaliteit te kunnen creëren.


Stofvrij werken

Het werken in één systeem is een onderscheidde factor van Festool. Alle machines sluiten perfect aan op de accessoires en stofzuigers. Dankzij de stofzuigers zet Festool een belangrijke stap op het gebied van stofvrij werken. In samenwerking met TNO zorgt Festool voor hoge standaarden als het gaat om stofvrij werken. De stofzuigers worden ontwikkeld en geproduceerd in de fabrieken van Festool om ook voor deze producten weer de best mogelijke kwaliteit te leveren. Daarnaast worden alle stofzuigers in combinatie met de machines getest.

Met de stofvrij werk-combinatie van Festool werk je volgens de wet- en regelgeving op het gebied van stofvrij werken. Dit levert een aantal voordelen op voor jou als vakman:

  • Bescherm jouw gezondheid
  • Bescherm de gezondheid van jouw klant
  • Een nette, professionele uitstraling
  • Voorkom hoge boetes van de Inspectie SZW en daarmee tijd en geld

Festool_Service_logo

Festool SERVICE all-inclusive

Bij professioneel gereedschap hoort ook een professionele service. De Festool SERVICE all-inclusive neemt alle zorgen weg voor de vakman. Na de registratie van jouw gereedschap op www.festool.nl kan je gebruik maken van een viertal services.

36 maanden diefstalverzekering

Met de diefstalbescherming is een geregistreerde machine drie jaar na aankoop verzekerd tegen diefstal. Tegen een eigen risico van €100,- per machine krijg je een gloednieuw exemplaar. Dit is ongeacht de hoogte van de aankoopprijs.

36 maanden reparatieservice

Een geregistreerde Festool-machine wordt in de 36 maanden na aankoop gratis gerepareerd, inclusief reserve- en slijtageonderdelen en accu's. Lever jouw gereedschap in bij Bouwmaat. Het gereedschap wordt naar Festool verzonden, waar het op de reparatieafdeling direct wordt nagekeken, gerepareerd, getest en schoongemaakt. Vervolgens wordt jouw machine teruggestuurd naar de Bouwmaat-vestiging, waar je het apparaat weer kan ophalen. Meestal binnen 48 uur gereed.

10 jaar lang gegarandeerd alle onderdelen voorradig

Festool garandeert dat het tien jaar lang alle onderdelen kan leveren van een machine. Mocht het onderdeel niet voorradig zijn, dan krijg je ter vervanging een gratis nieuwe machine.

15-dagen aankoopgarantie

Als vakman mag je een nieuwe machine na aankoop 15 dagen gratis testen. Net tevreden? Ga dan terug naar jouw Bouwmaat-vestiging en maak gebruik van de 'niet-goed-geld-terug'-regeling.

Informeer bij jouw Bouwmaat-vestiging naar de mogelijkheden van deze services. Bouwmaat helpt jou als partner van Festool graag bij al deze services!


Inspiratie, tips en stappenplannen

Bij Bouwmaat vind je alles onder één dak. Zo ook slimme tips, inspiratie en stappenplannen. Hiervoor kan je terecht op Alles.bouwmaat.nl. Ook over Festool is er diverse handige informatie te vinden. Meer weten? Klik hier voor ALLES over Festool!

Festool: de favoriet van...


Geschiedenis: een echt familiebedrijf

Albert Fezer en Gottlieb Stoll richtten in 1925 het toenmalige Festo op. Het bedrijf hield zich met name bezig met de reparatie van houtbewerkingsmachines en de ombouw van deze machines van glijlagers naar kogellagers. In de periode tot en met 1932 werd onder het logo "Fezer & Stoll" begonnen met de ontwikkeling van gereedschappen voor timmermannen.

In de jaren die volgden ontwikkelde het bedrijf diverse innovatieve producten zoals de eerste draagbare kettingzaag, de eerste mobiele handcirkelzaag en de eerste schuurmachine met een gepatenteerde zelfafzuiging.

In 1962 werd het Festo-logo in een modern jasje gestoken en in 1992 werd het logo uitgebreid met het begrip 'tooltechnic'. Pas in het jaar 2000 wordt Festo Tooltechnic het zelfstandige merk Festool, zoals we dat tegenwoordig kennen.

Het Duitse familiebedrijf heeft zichzelf sinds de oprichting bewezen met betrouwbaar gereedschap. De missie: "Praktijkgerichte producten en systeemoplossingen bieden, die de dagelijkse werkzaamheden vergemakkelijken." Dit voeren ze door tot in elk detail van het gereedschap. De machines worden uitgebreid met vakmannen getest en worden hoog gewaardeerd. Om die reden mag Festool niet ontbreken in de gereedschapskist van elke professionele vakman. 


Festool kopen bij Bouwmaat

Met ruim 300 Festool producten biedt Bouwmaat de vakman een breed assortiment als het gaat om Festool machines en accessoires. Dit assortiment bestaat zowel uit gesnoerd gereedschap als accumachines. Daarnaast biedt Festool als één van de weinige merken ook stofzuigers aan. Ook deze Festool stofzuigers zijn in het assortiment van Bouwmaat te vinden.

Van machines als multitools, schroefboren, verschillende soorten zagen en frezen tot accessoires als accu's, assortiment koffers, boorkoppen, cirkelzaagbladen en schuurzolen. In het assortiment van Bouwmaat vind je alles om de perfecte Festool machine/accessoire combinatie te creëren.

Bouwmaat en Festool: partners in kwaliteit

Bouwmaat is als partner van Festool niet alleen één van de verkooppunten van het merk. Zo zegt Arjan Graafland, Marketing Manager van Festool, het volgende in een interview voor het ALLES-magazine van Bouwmaat: "Samen met Bouwmaat proberen wij de vakman zoveel mogelijk te ondersteunen met zijn werk, hem oplossingen te bieden om nog efficiënter te werken en hem te ondersteunen wanneer het tegen zit, zoals bijvoorbeeld in het geval van diefstal." 


Bouwmaat legt uit: de diefstalverzekering van Festool

Het zal je maar overkomen; bus opengebroken, gereedschap weg. Gelukkig is er de diefstalverzekering van Festool. Een klant vertelt zijn ervaring met diefstal en Bouwmaat en Festool lichten toe.