Steigerhout kopen

Er zijn resultaten

Steigerhout is in feite niet anders dan ongeschaafd vurenhout en daarmee dus de ruwe variant op de geschaafde vurenhouten planken in ons assortiment. Vurenhout is zachthout, meestal afkomstig van naaldbossen in Noord-Scandinavië. De kopse kanten van de planken worden vaak ietwat afgeschuind en meestal verstevigd met een metalen strip om splijten te voorkomen. Op zoek naar het ideale hout voortuin tafels, loungesets of bankjes? Kijk gerust eens rond in ons assortiment voor steigerhout.

Waarom steigerhout kopen bij Bouwmaat?

 • Alles voor de vakman onder één dak
 • Professioneel en breed assortiment
 • FSC en PEFC gecertificeerd tuinhout
 • Slimme services en diensten
 • Eenvoudig online bestellen
 • Gratis klaarzetservice in onze vestigingen
 • Vandaag besteld, morgen in huis of op deklus

Toepassing

Steigerhout draagt de naam steigerhout omdat dit type hout wordt gebruikt als loopplank en andere toepassingen op bouwsteigers.Steigerhout is populair en wordt in toenemende mate binnen de meubel industrie gebruikt om moderne meubels te fabriceren. Vooral de variant van steigerhout die grijs is geworden of een waas heeft gekregen vanwege cementsluier.

Vanwege de stoere en robuuste uitstraling en de eenvoudige bewerkbaarheid ervan is steigerhout uiterst gewild om bijvoorbeeld tuinmeubelen van te maken. De ruw gekramde planken in onze webshop brengen rechtstreeks een stukje natuur in de tuin van jouw klant en vergrijzen vanzelf naarmate de jaren verstrijken.


Voordelen van steigerhout

Naast het feit dat steigerhout de afgelopen jaren enorm heeft gewonnen aan populariteit, kent steigerhout ook een aantal handige voordelen. Wij zetten de voordelen voor op een rijtje:

 • Goedkoop in aanschaf
 • Eenvoudig in gebruik en simpel op maat te maken
 • Makkelijk in onderhoud
 • Een tijdloze houtsoort
 • Gebruikt steigerhout is uitgewerkt (geen lastvan hars)
 • Goed voor het milieu (hout wordt als het ware hergebruikt)

Nadelen van steigerhout

Ook kent steigerhout een aantal nadelen. Wijzetten uiteraard ook de nadelen op een rijtje:

 • Er kan kleurverschil zitten in de planken
 • Het is gebruikt hout en daardoor niet perfect en egaal

Arama steigerdelen en steigerplanken

Bij Bouwmaat vind je diverse steigerhouten planken en delen van het merk Arama. Dit steigerhout heeft een robuuste uitstraling en is zowel voor buiten als voor binnen geschikt. Met dit hout kan je allerlei maatproducten maken. Het Arama steigerhout is gemakkelijk te bewerken en in iedere kleur af te werken met olie of beits. Ook kan je er voor kiezen het hout onbehandeld toe te passen. Het Arama steigerhout vergrijsd dan namelijk op natuurlijke wijze.


Steigerbuizen en koppelstukken

Alles onder één dak: dat is waar Bouwmaat voorstaat. Zo vind je bij ons niet alleen steigerhout maar ook buizen en koppelstukken die geschikt zijn in combinatie met steigerhout. Deze steigerbuizen en koppelstukken zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal en veelvan de koppelstukken zijn TUV gecertificeerd. De buizen hebben diamaters van 27mm en 42 mm en zijn uitermate geschikt voor bijvoorbeeld reclameframes of stellingen.


Behandeling en onderhoud

Een groot voordeel van steigerhout is dat je het niet per sé hoeft te behandelen? Wil je dit wel? Dan kan je gebruik maken van bijvoorbeeld beits of houtolie. Door hout te behandelen met beits of houtoliekan hout beter tegen weersinvloeden, waardoor het hout langer mee gaat.

Tips om steigerhout goed te onderhouden

Tip 1: steigerhout en vocht
Door de steigerhout en meubels niet op een té vochtige plek te zetten, zullen de meubels langer mee gaan.

Tip 2: behandeling van steigerhout
Ga je steigerhout behandelen met bijvoorbeeld beits? Gebruik dan beits die geschikt is voor steigerhout en geen waterdichte coating. Een waterdichte coating heeft een negatief effect op de levensduur van steigerhout.

Tip 3: steigerhout binnen plaatsen
Ga je steigerhout binnen plaatsen? Zorg dan dat het hout goed gedroogd is waardoor de kans op kiervorming kleiner is.


Steigerhout kopen bij Bouwmaat

Steigerhout of steigerbuizen en koppelstukken kan je eenvoudig online bestellen vanuit huis of op de klus. Daarbij geldt:vandaag besteld is morgen in huis of bezorgd op de klus. Uiteraard kan je het steigerhout ook gratis klaar laten zetten in jouw Bouwmaat-vestiging.

Heb je vragen over steigerhout? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice of met jouw Bouwmaat vestiging.