Tegelzettersgereedschap

Er zijn resultaten

Tegelzetten; een ambachtelijk beroep

In feite komt het beroep van een tegelzetter voort uit dat van een metselaar. Zowel een metselaar als tegelzetter zijn echte vakmannen. Een tegelzetter zet wandtegels en legt vloertegels door de tegels in de mortel te drukken of ze te lijmen met speciale tegellijm. Een tegelzetter heeft speciale gereedschappen om zijn werkzaamheden uit te voeren, maar maakt net als een timmerman en metselaar ook gebruik van een schietlood, waterpas en draad.
 

Gelijkmatige verdeling

Gelijkmatige verdeling is het sleutelwoord bij tegelzetten. Met behulp van een lijmkam kan de lijm over de bijvoorbeeld de vloer of muur worden uitgesmeerd. Met een voegzetter worden de ingewassen voegen gelijkmatig verdeeld over de voeg. Naast tegels, lijm of specie voor het tegelen van bijvoorbeeld een vloer komt dus ook specialistisch tegelzettersgereedschap zeker van pas.
 

Gereedschap voor het tegelzetten bij Bouwmaat

Bij Bouwmaat vindt u een groot aanbod aan tegelzettersgereedschap in diverse vormen en afmetingen van de merken Rubi en Super Prof. Al het gereedschap is nauwkeurig geselecteerd, zodat u altijd bent verzekerd van de beste kwaliteit. Zo heeft Bouwmaat in het assortiment onder andere beitels, rubber hamers, tangen, troffels, lijmspanen, tegeldragers, tegelsnijders, plamuurmessen en nog veel meer.

Ook het aanbod in houten spanen is groot, zodat u in staat bent om alle mogelijke ondergronden glad te strijken. Voor het inkrassen en afbreken van tegels kunt u gebruikmaken van onze moniertangen (het kleine broertje van de nijptang), tegelsnijtangen, tegelbeugels of papegaaibektangen. Kortom, Bouwmaat heeft alles in huis om een strak betegelde vloer of muur te creëren!