Privacy

PRIVACY STATEMENT

Bouwmaat Nederland B.V. (hierna: Bouwmaat, of 'wij') verzamelt persoonsgegevens. Met dit privacy statement geven we aan dat de door ons verzamelde gegevens zorgvuldig verwerkt en beveiligd worden. Ook geven we aan welke rechten je hebt met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens, in overeenstemming met de eisen die de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) hieraan stelt.

De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is:

Bouwmaat Nederland
Nijverheidsweg 17
3751 LP Bunschoten-Spakenburg

Snel antwoord op een specifieke vraag? Klik op een van onderstaande links.

1. Welke persoonsgegevens worden verwerkt?
2. Met wie deelt Bouwmaat mijn persoonsgegevens?
3. Hoe beveiligt Bouwmaat mijn persoonsgegevens?
4. Hoelang worden mijn persoonsgegevens bewaard?
5. Wat zijn mijn rechten?
6. Waar kan ik terecht met een vraag of klacht?
7. Kan dit privacy statement gewijzigd worden?

1. WELKE PERSOONSGEGEVENS WORDEN VERWERKT?

Op verschillende manieren laat je gegevens bij ons achter. Bijvoorbeeld door onze website te gebruiken of wanneer je producten bij ons koopt. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor doeleinden die zijn omschreven in dit privacy statement, tenzij wij daartoe wettelijk verplicht zijn, daarvoor een overeenkomst met jou hebben gesloten of daar een gerechtvaardigd belang bij hebben. Lees hieronder verder om per onderwerp meer informatie te krijgen over welke gegevens wij van jou verwerken.

Mijn Bouwmaat

Het is mogelijk om op www.bouwmaat.nl een account aan te maken. Dit noemen we 'Mijn Bouwmaat'. Vanuit je account kun je je gegevens bijwerken, jouw (recente) aankopen bekijken en bijbehorende facturen inzien en je nieuwsbriefvoorkeuren instellen. We verwerken hiervoor de volgende gegevens:

  • Bedrijfsgegevens (bedrijfsnaam, KVK-nummer, BTW-nummer)
  • Adresgegevens (factuur-, vestigings- en afleveradres)
  • Algemene gegevens (aanhef, voorletters, voornaam, tussenvoegsel, achternaam, telefoonnummer, klantnummer)
  • Inloggegevens (e-mailadres, wachtwoord)
  • Bestelhistorie
  • Mijn bouwmaatpas (pasnummer, mijn vestiging)
  • Mijn favoriete producten

Deze gegevens verwerken wij om de overeenkomst met jou uit te voeren. De gegevens bewaren wij voor dit doeleinde, totdat je je account opzegt. In het account kun je ook een profiel aanmaken voor de website www.kluswebsite.nl. Via deze website kun je in contact komen met potentiële opdrachtgevers. Als je een bedrijfsprofiel aanmaakt, word je vermeld in de vakmannengids. Vanaf dat moment kun je gevonden worden door consumenten die op zoek zijn naar een vakman. Om een profiel op te stellen, hebben we de volgende gegevens nodig:

  • Bedrijfsomschrijving
  • Website en sociale media links (link naar jouw website, Facebook, Twitter en LinkedIn)
  • Specialisaties
  • Profielfoto
  • Bedrijfslogo
  • Headerfoto
  • Mijn klusportfolio (titel van de klus, klusomschrijving, categorie, postcode, afbeeldingen)

Wij verwerken deze gegevens op basis van jouw toestemming. Het invoeren van deze gegevens is vrijwillig. Wanneer je je toestemming wilt intrekken, kun je contact met ons opnemen. Zie hiervoor de link naar de contactgegevens van de klantenservice onderin het document. In het account kun je ook jouw klussen opnemen in een persoonlijke kluskalender. Hiervoor kun je de volgende gegevens invoeren:

  • Klusnaam
  • Datum en tijd

Wij verwerken deze gegevens op basis van jouw toestemming. Het invoeren van deze gegevens is vrijwillig. Wanneer je je toestemming wilt intrekken, kun je contact met ons opnemen. Zie hiervoor de contactgegevens hieronder.

Webwinkel en App

In onze webwinkel en app kun je producten bestellen. Hiervoor sluiten we een overeenkomst met je af. Om deze uit te kunnen voeren, hebben we de volgende gegevens van je nodig:

  • Accountgegevens (zie hierboven)
  • Bestelgegevens
  • Betaalgegevens (IBAN, bank)
  • Eventuele andere gegevens die je opgeeft (alternatief afleveradres)
  • Locatiegegevens (als je hiervoor toestemming geeft en dit kan alleen in de App)

Deze gegevens hebben wij nodig om de overeenkomst met jou uit te voeren. We bewaren de gegevens voor de doeleinde totdat de bestelling is afgerond en maximaal 7 jaar nadat je geen actieve klant meer bij ons bent en langer voor zover dit vereist is door de Belastingdienst.

Nieuwsbrief

Bouwmaat verzendt ongeveer 2x per week een nieuwsbrief per e-mail. In deze nieuwsbrief informeert Bouwmaat je over producten, tips en tricks. De inhoud van deze nieuwsbrief wordt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeur en jouw persoonlijke kenmerken, door rekening te houden met je aankoopgeschiedenis, kijkgedrag in de nieuwsbrief en accountinformatie. Wij sturen deze nieuwsbrief alleen als je je daarvoor hebt aangemeld. Wij kunnen de volgende persoonsgegevens verwerken bij het verzenden van de nieuwsbrief:

  • Naam
  • E-mailadres
  • Geslacht
  • Accountgegevens (zie hierboven)
  • Aankoopgeschiedenis
  • Klikgedrag in de nieuwsbrief

Deze gegevens gebruiken wij op basis van jouw toestemming. We bewaren deze gegevens totdat je je afmeldt, of 3 jaar nadat je geen actieve klant meer van ons bent. Wanneer je je toestemming intrekt, zorgen we er meteen voor dat je geen nieuwsbrief meer ontvangt. Hierna bewaren we wel de informatie dat je je toestemming hebt ingetrokken. Afmelden voor de nieuwsbrief kan via de link in de nieuwsbrief of door het wijziging van jouw voorkeuren in jouw 'Mijn Bouwmaat' account. Ook kun je contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens.

SMS-service

Je kunt je bij aanmelding als nieuwe klant, in de vestiging of via de klantenservice opgeven voor de SMS service. Hiervoor gebruiken wij de volgende gegevens:

  • Naam
  • Mobiele telefoonnummer

Wij verwerken deze persoonsgegevens op basis van jouw toestemming. Je mag te allen tijde jouw toestemming intrekken. Dit kan in de vestiging worden doorgegeven, bij de klantenservice of door op een SMS van Bouwmaat te reageren met SMS UIT.

Klantenpanel

Klanten kunnen worden uitgenodigd om deel te nemen aan een klantenpanel. Dit klantenpanel kan fysiek plaatsvinden middels een groepsdiscussie, een 1-op-1 gesprek of online. Het klantenpanel wordt gehouden om inzicht te krijgen in de wensen van klanten met betrekking tot o.a. het assortiment en de inrichting van het schap. We verwerken daarbij de volgende gegevens:

  • Bedrijfsnaam
  • Naam
  • Adresgegevens
  • Contactpersoon
  • KVK-nummer
  • Bedrijfsgrootte
  • Type klant
  • Omzet
  • Bestelhistorie

Wij verwerken deze gegevens op basis van uw toestemming. De gegevens bewaren we vijf jaar. Wanneer je je toestemming wilt intrekken, kun je contact met ons opnemen. Zie hiervoor de contactgegevens hieronder.

Klanttevredenheidsonderzoek

Wij voeren klanttevredenheidsonderzoeken uit om onze dienstverlening te verbeteren. Dit doen we op basis van een gerechtvaardigd belang. Klanten kunnen gevraagd worden om deel te nemen aan een klanttevredenheidsonderzoek. Hierbij kunnen we de volgende gegevens verwerken:

  • E-mailadres
  • Naam (optioneel)
  • Klantnummer (optioneel)
  • Beoordeling

Deze gegevens bewaren we vijf jaar nadat de review is gegeven.

Telefonisch contact na KVK aanmelding

Wanneer je je inschrijft bij de KVK als ondernemer in de branche en aangeeft om benaderd te mogen worden door bedrijven, sturen we je gegevens naar de dichtstbijzijnde vestiging. Zij nemen telefonisch contact met je op. We verwerken de volgende gegevens:

  • Naam
  • Adresgegevens
  • Contactgegevens (telefoonnummer, e-mailadres)
  • KVK-nummer

 

Klantenservice

Om je vragen te beantwoorden gebruiken wij de persoonsgegevens die je aan ons verstrekt door middel van telefonisch contact, de chatmogelijkheid op de website of door een e-mail te sturen. We verwerken mogelijk de volgende gegevens van je:

  • Naam
  • Bedrijfsnaam
  • Contactgegevens
  • Vraag

Deze gegevens verwerken wij op basis van een gerechtvaardigd belang, omdat wij graag al jouw vragen beantwoorden en je voorzien van informatie waarin je geïnteresseerd bent. We bewaren deze gegevens twee jaar.

Inschrijven vak- of demoavonden en klantpanels

Je kunt je via de website of via de organiserende vestiging inschrijven om een vak- of demodag bij te wonen in een van onze vestigingen. Hiervoor gebruiken wij de volgende gegevens:

  • Naam
  • Contactgegevens (e-mailadres)
  • Eventuele andere gegevens die gevraagd worden via het inschrijfformulier.

Wij zullen deze gegevens voor zover noodzakelijk delen met de betreffende Bouwmaatvestiging waar de vak- of demodag plaatsvindt. Wij verwerken deze persoonsgegevens op basis van jouw toestemming of een overeenkomst. Je mag te allen tijde jouw toestemming intrekken. Hiervoor kun je contact met ons opnemen. Zie hiervoor de contactgegevens hieronder.

Spaarplan

Het Bouwmaat Spaarplan is een spaarprogramma speciaal voor klanten met KvK-inschrijving en geldige Bouwmaat pas. De gespaarde punten zijn inzichtelijk in Mijn Bouwmaat. We verwerken de volgende gegevens:

  • Accountgegevens (zie hierboven)
  • Actuele spaarsaldo

Spaarpunten zijn 36 maanden geldig. Daarnaast worden al je spaarpunten afgeschreven als je een jaar lang niets bij Bouwmaat koopt.

Kredietpas

Klanten van Bouwmaat kunnen gebruik maken van onze speciale Kredietservice. Met de kredietpas koop je op rekening, zowel in de vestiging als in onze webshop. Je kunt ook een pas aanvragen voor jouw medewerkers. Voor het aanvragen van een kredietpas verwerken wij de volgende gegevens:

  • Bedrijfsnaam
  • NAW-gegevens
  • KVK-nummer
  • Telefoonnummer

De kredietbeoordeling wordt uitgevoerd door een externe kredietbeoordelaar. Nadat de aanvraag is ontvangen, zal jouw Bouwmaat vestiging zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Online betalen op rekening

Met de kredietpas kun je niet alleen in jouw Bouwmaat vestiging aankopen doen, maar ook online. Je dient hiervoor het aanvraagformulier in te vullen en op te sturen. We hebben daarvoor de volgende gegevens nodig:

  • Voorletters, naam en aanhef directeur/gevolmachtigde
  • E-mailadres (voor het toesturen van de pincode)
  • Handtekening directeur/gevolmachtigde
  • Kredietpasnummer
  • Kopie uittreksel KVK
  • Kopie legitimatiebewijs van de eigenaar/gevolmachtigde

Wanneer je gebruik maakt van de Bouwmaat Kredietservice, dan is er de mogelijkheid om de facturen digitaal te ontvangen. Je ontvangt de factuur dan als PDF-bijlage per e-mail. Wanneer je een account aanmaakt bij Order2Cash, dan kun je de facturen in een beveiligde website beheren en ook kiezen voor een afleverkanaal zoals Sales in de Bouw, waardoor de mogelijkheid bestaat tot het koppelen van een eigen boekhoudsysteem.

Kluswebsite

In je 'Mijn Bouwmaat' account kun je ervoor kiezen om jouw bedrijfsprofiel te tonen op kluswebsite. De volgende gegevens kun je invullen op mijn bouwmaat, die vervolgens op kluswebsite.nl getoond worden:

  • Bedrijfsomschrijving
  • Website en social media links
  • Specialisaties
  • Profielfoto
  • Bedrijfslogo
  • Headerafbeelding

Via 'Mijn Bouwmaat' kun je gegevens ook aanpassen of verwijderen.

2. MET WIE DEELT BOUWMAAT MIJN PERSOONSGEGEVENS?

Alle gegevens die wij verzamelen of door jou worden verstrekt, zullen wij vertrouwelijk behandelen. Zo zullen wij deze niet uitlenen, verhuren of verkopen aan derde partijen voor marketingdoeleinden van deze partijen. Om onze diensten te kunnen leveren, bestellingen af te handelen, maar ook om bijvoorbeeld aan garantieverplichtingen te voldoen bij een service aanvraag, is het nodig dat wij jouw gegevens doorgeven aan:

  • Betaaldienstverleners;
  • Online marketing bureaus;
  • ICT-dienstverleners;
  • Transporteurs.

Daarnaast zullen wij deze gegevens ook niet op een andere manier openbaar maken of aan derden verstrekken tenzij je daarvoor toestemming hebt gegeven, dit noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst of wij dit op basis van de wet mogen of moeten. De informatie die je geeft, zal met de grootst mogelijke zorg behandeld worden. We maken voor de opslag van gegevens zoveel mogelijk gebruik van servers binnen de Europese Unie. Dit verlangen we ook van partijen met wie wij samenwerken. Wanneer jouw persoonsgegevens toch buiten de Europese Unie worden opgeslagen, zorgen wij er uiteraard voor dat jouw privacy op een passende manier beschermd blijft. Met alle partijen die wij inschakelen hebben we overeenkomsten afgesloten om dit te waarborgen. We zijn soms wettelijk verplicht om bepaalde gegevens aan andere organisaties door te geven of te bewaren. Dit geldt voor:

  • Administratieve gegevens (factuur-, betaal- en bestelgegevens) voor de Belastingdienst;
  • Een vermoeden van fraude;
  • Een gerechtelijk bevel of vonnis.

 

3. HOE BEVEILIGT BOUWMAAT MIJN PERSOONSGEGEVENS?

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of een andere vorm van onrechtmatige verwerking. Zo zorgen wij ervoor dat de toegang tot jouw persoonsgegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden. Daarnaast verlangen wij van onze verwerkers om eveneens passende technische en organisatorische maatregelen te nemen.

4. HOELANG WORDEN MIJN PERSOONSGEGEVENS BEWAARD?

Wij zullen jouw persoonsgegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk is voor de doelen waarvoor jouw persoonsgegevens verzameld zijn, tenzij wettelijke bepalingen anders bepalen. Wanneer je je afgemeld hebt voor de nieuwsbrief zullen we jouw e-mailadres niet langer voor dit doeleinde gebruiken. Zolang jouw 'Mijn Bouwmaat' account actief is of je een klant bij ons bent zullen wij jouw persoonsgegevens bewaren. Je kunt contact met ons opnemen indien je niet langer klant bij ons wilt zijn en jouw account wilt laten verwijderen. Voor zover wij wettelijk verplicht zijn om persoonsgegevens langer te bewaren houden wij de wettelijke bewaartermijn aan.

5. WAT ZIJN MIJN RECHTEN?

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Je hebt de volgende rechten:

  • Inzage in de persoonsgegevens die we hebben;
  • Laten corrigeren van fouten;
  • Laten verwijderen van je (verouderde) persoonsgegevens;
  • Intrekken van toestemming;
  • Bezwaar maken tegen een bepaald gebruik;
  • Overdraagbaarheid van gegevens.

Wij zijn verplicht jouw persoonsgegevens te verwijderen na het verlopen van de wettelijke bewaartermijn of als wij jouw gegevens niet langer nodig hebben. Daarnaast kun je een verzoek tot verwijdering indienen. Indien je jouw gegevens wilt laten verwijderen (maar ook als je een ander verzoek hebt met betrekking tot jouw gegevens) kun je ons een e-mail sturen. Om er zeker van te zijn dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen, vragen we om hierbij (zoveel mogelijk van) de volgende gegevens te verstrekken:

  • NAW gegevens
  • Klantnummer
  • E-mailadres
  • Nummer Bouwmaat-pas
  • Welke gegevens er verwijderd, gewijzigd of overgedragen moeten worden.

We zullen jouw gegevens dan verwijderen, als dat redelijkerwijs mogelijk is. Soms is dat niet mogelijk, bijvoorbeeld als:

  • Je een lopende zaak hebt bij onze Klantenservice;
  • Je een openstaande bestelling hebt die nog niet of gedeeltelijk is verzonden;
  • Je een nog niet afgewikkelde schuld hebt bij Bouwmaat;
  • De wettelijke bewaartermijn nog niet is verstreken.

 

6. WAAR KAN IK TERECHT MET EEN VRAAG OF KLACHT?

Als je naar aanleiding van dit privacy statement nog vragen hebt of een klacht wilt indienen, dan horen wij dit graag. Je kunt contact met ons opnemen via onze klantenservice. Komen we er samen niet uit, dan kun je een verzoek indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens met de vraag te bemiddelen of te adviseren in het geschil met ons. Je kunt ook een procedure starten bij de rechtbank. 

7. KAN DIT PRIVACY STATEMENT GEWIJZIGD WORDEN?

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in dit privacy statement. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd via bouwmaat.nl/privacy. Check daarom regelmatig dit privacy statement, zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.