Muurverven

Er zijn resultaten

De juiste muurverf voor uw schilderklus

Als vakman wilt u kwaliteit opleveren. Bij schilderklussen betekent dit vooral het bieden van een prachtig eindresultaat en een lange levensduur. Bij Bouwmaat vindt u diverse soorten professionele muurverf van onder andere de merken Sikkens en SPS. De muurverf bepaald in grote mate hoe de ruimte van uw klant eruit gaat zien. Om uw klant kwaliteit te kunnen garanderen is het daarom van groot belang om de juiste muurverf te kiezen.

Bouwmaat muurverf wijzer

Met de Bouwmaat muurverf wijzer vindt u eenvoudig de muurverf die u zoekt. Klik hier om de muurverf wijzer te bekijken of vind aan de hand van de onderstaande stappen en de filters de muurverf die u nodig heeft.

1. Binnen of buiten gebruik?

Heeft u muurverf voor binnen of buiten nodig? Waar de SPS Unitex 4040, SPS Façade mat en Bouwmaat dubbeldekker geschikt zijn voor zowel binnen als buiten gebruik, zijn niet alle soorten muurverf dit. Om een lange levensduur van de muurverf te kunnen garanderen dient u de juiste verf te kiezen voor de ruimte die u gaat schilderen.

2. Welke kleur zoekt u?

Moet de muurverf gewoon wit zijn of in een kleur? Alle bovengenoemde soorten muurverf worden standaard in het wit geleverd. Wilt u echter een kleur? Dan kunt u dit laten mengen in een Bouwmaat-vestiging bij u in de buurt. Klik hier voor meer informatie over onze slimme service verf mengen.

3. Welk effect/glansgraad moet de verf hebben?

Wat betreft de glansgraad onderscheiden we drie verschillende soorten muurverf: extra mat, mat of zijdeglans. Overleg altijd goed met uw klant welk effect de muurverf moet hebben, zodat u de juiste keuze voor de verf maakt.

4. Welke schrobklasse (DIN 13300) moet de verf hebben?

De schrobklasse heeft alles te maken met de mate waarin een muurverf goed of zeer goed reinigbaar is. Heeft u een opdracht om bijvoorbeeld de keuken te schilderen? Dan kan het handig zijn om een muurverf te kiezen die zeer goed reinigbaar is. In dit geval kiest u voor een muurverf met schrobklasse 1. Hoe lager de klasse, hoe minder goed reinigbaar de muurverf is.

5. Welke eigenschappen moet de muurverf nog meer hebben?

Afhankelijk van de ruimte die u gaat schilderen en de wensen van de klant, kunnen er nog meer factoren zijn die invloed hebben op de keuze voor de soort muurverf. Wij zetten een aantal van deze eigenschappen voor u op een rijtje:

  • Extreem reinigbaar
  • Extra dekking
  • Verspuitbaar
  • Lange open tijd
  • Weerbestendig open tijd
  • Vochtige ruimte
  • Isolerend
  • Verbruik
  • Droogtijd
  • Overschilderbaar

Slimme service: verf mengen

Als schilder wilt u altijd direct de juiste kleur verf tot uw beschikking hebben. Dat is mogelijk dankzij de 'verf meng service' van Bouwmaat.Bouwmaat voorziet u snel van de gewenste kleuren. In al onze vestigingen is een verfmengmachine aanwezig met hierin maar liefst 50.000 kleuren. Dus ook kleuren van verfmerken die niet door Bouwmaat worden gevoerd. Zo zijn werkelijk alle kleuren van de regenboog te verkrijgen en biedt Bouwmaat voor iedere schilderklus de beste oplossing. Klik hier voor meer informatie.